7 Nisan 2017 Cuma

Göz Kapağı Morarmasının Nedenleri Ve Tedavisi


Göz Kapağı Morarmasının Nedenleri Ve Tedavisi

            Göz kapağı morarması genellikle geçirilen kazalar sonucunda göz bölgesine gelen darbeler sonucunda oluşur. Ancak göz kapağı morarması neden olur sorusunun cevabı, sadece alınan darbeler değildir. Bu sorun çeşitli nedenlere bağlı olarak gerçekleşebilir.
  
Yüz Bölgesinde Uygulanan Operasyonlar

            Estetik amaçla yapılan burun ameliyatları, göz kapağı morarması nedenlerinden biridir. Burun ameliyatlarında bazen, burun kemiğindeki estetik sorunları gidermek için kemiğin kırılması gerekir. Bu işlem, göz kapaklarına doğru yayılan bir morluğa neden olur. Burun ameliyatlarının dışında yüz estetiği için yapılan yüz germe operasyonları da, oldukça hassas bir bölge olan göz kapağında şişme ve morluğa sebep olabilmektedir. Göz kapağı çevresindeki deri, incedir. Deri altında bulunan kılcal damarlar, yüzeye çok yakındır. Bu sebeple en ufak bir darbe ve cilde yapılan sert uygulamalar, bu bölgeyi etkilemektedir.

 Alerji 

            Göz kapağı morarması neden olur sorusunun diğer cevabı, alerjik durumlardır. Alerjik ve hassas bünyelerde göz kapağı morarması sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bedenin alerji ile tepki verdiği nedenler oldukça fazladır. Alerji, ayrı bir araştırma konusudur. En çok alerjiye neden olan ürünler makyaj malzemeleri, kremler özellikle göz bölgesinde uygulanan göz kalemi, rimel gibi ürünlerdir. Bunun dışında bünyenin tepki verdiği madde, bir ilaç veya yiyecek maddesi de olabilir.

            Alerjiye böcek sokmaları da sebep olabilmektedir. Eğer yüz bölgesinde bir böcek veya sinek ısırığı varsa göz çevresindeki deri, şişme ve morarma ile buna tepki verebilir.

  Göz Kapağı Morarmasına Diğer Etkenler

 -Diş ve Diş Eti İltihapları
 -Diş Operasyonları
 -Yüzde görülen cilt enfeksiyonları
 -Vücutta su toplanması

  Göz Kapağı Morarması İçin Neler Yapılabilir?

            Bu morarma herhangi bir darbe almadan, birdenbire oluştuysa önce bir uzman kontrolüne başvurmakta yarar var. Bu durumda göz kapağı morarması neden olur sorusunun cevabını uzmanın araştırması, yerinde olacaktır. Sorunun kaynağı belirlendikten sonra, göz kapağı morluklarını tedavi etmek için evde uygulanacak yöntemler bulunmaktadır:

 .Limon suyu
 .Buz
 .Sıcak Kompres
 .Patates Suyu

            Moraran göz kapağına bu maddeleri uygulamak, morluğun giderilmesi ve varsa ağrının kesilmesi için etkili olacaktır. Yalnız limonun suyunu gözlere kaçırmamaya dikkat etmelisiniz.


EmojilerEmojiler