4 Şubat 2017 Cumartesi

Göz Kapağı Şişmesi İçin Neler Yapabiliriz?

 Göz Kapağı Şişmesi İçin Ne yapabiliriz?


Göz Kapağı Şişmesi için Neler Yapılabilir

Göz kapaklarımız da ki şişmeyi giderebilmek için evde yapabileceğimiz en kolay şey buz dolabımız dan iki kalıp buz çıkartarak bunları göz kapağımızda şiş olan yerlere 15 dakika boyunca koymalıyız. Ama bunu yaparken dikkat etmemiz gereken; buzu belirli aralıklarla gözümüzden alıp tekrar koymamızdır. Yoksa gözümüz de fazla uzun süre temas, ( zarar ) verebilir, soğuk yanığı denilen durum da görülebilir. Onun dışın da çay banyosu da faydalı olacaktır.

Evimizde ki demlenmiş çayı soğuttuktan sonra yada ılıkken iki parça pamuğa emdirelim. Daha sonra pamuğu sıkarak fazla çayı üzerinden alın. Gözünüzü kapatarak uzanın ve göz kapağınızın üzerine bu pamukları koyabilirsiniz.

Sabah kahvaltınız dan kalan çayı bu iş için kullanabiliriz veya hızlı bir şekilde iki poşet (sallama) çayı sıcak suda demleyin. Buz dolabın da 5-10 dakika çay poşetlerini soğuttuktan sonra poşetlerimizi olduğu gibi gözümüzün üzerine koyarak kullanalım. Bu işlem den sonra gözünüz rahatlayacaktır. Bu yöntemler yorgunluktan dolayı oluşan göz kapağı şişmelerini gidermek için faydalı olacaktır. Bunun dışın da göz kapağın da şişliğin yanın da batma, ağrı, sulanma, kızarıklık veya kaşıntı varsa o zaman büyük ihtimalle kirpik dibi iltihabıyla karşı karşıyasınız demektir.

Bunun için ise eczaneden alacağımız asit borik adı verilen bir antiseptiği gerekli miktarda su ile karıştırdıktan sonra yine kompres olarak göz kapağınızın üzerin de bekletmelisiniz. Bu işlemi 2 saatte bir tekrarlamak faydalı olacaktır. Eğer bu uygulamalara rağmen rahatlama sağlayamadıysak göz doktorunuza gitmekte fayda vardır!

Hepinize Sağlıklı Günler Dileriz..

2 yorum

yazınızı çok faydalı buldum elinize sağlık.

gayet güzel bir anlatım olmuş. teşekkürler. benim için çok faydalı oldu.


EmojilerEmojiler