7 Nisan 2017 Cuma

Göz Kapağı Morarması Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir ?


Göz Kapağı Morarması Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir ?

            Göz kapağında morarma oluştuğunda en yakın sağlık kuruluşuna gitmekte fayda vardır. Göz kapağı morarması genellikle göze gelen bir darbe veya çarpma sonucu oluşur.

 Göz Kapağı Morarması Neden Oluşur ?

 Göz kapağı morarmasının birçok sebebi olabilir:
 - Cerrahi işlemler ve ameliyatlar
 - Kafatasında meydana gelen kırıklar
 - Burun darbeleri veya burun yaralanmaları
 - Alerjik reaksiyonlar
 - Böcek sokmaları
 - Göz etrafındaki deri enfeksiyonları
 - Göz çevresinde oluşan şişlikler
 - Diş enfeksiyonları


Göz Kapağı Morarması Nasıl Geçer ?

- Göz kapağı morarması ilk olarak tespit edildiği zaman hemen bölgeye soğuk kompres uygulanmalıdır. Bu uygulama hem bölgede oluşan şişliğin giderilmesine yardımcı olur hem de ağrı miktarını düşürür. Beze sardığınız buzları veya buz torbasını morarmanın gerçekleştiği bölge üzerine tutmak morluğun azalmasını sağlayacaktır. Bu işlem morluk geçinceye kadar her gün mutlaka tekrar edilmelidir. Göz kapağı morarması nasıl geçer sorusuna yanıt olarak verilebilecek birinci yöntem budur.

- Göz kapağı morarması gerçekleştikten 2 gün sonra morluğun olduğu bölgeye sıcak uygulama yapılmalıdır. Sıcak uygulamanın sıcak bez kullanılarak hafif masaj ile birlikte yapılması daha faydalı olacaktır. Göz kapağı morarması nasıl geçer sorusuna yanıt olarak verilebilecek ikinci yöntem ise budur. Göz kapağı morarmasına ne iyi gelir bölümünde ise diğer yöntemlerden bahsedeceğiz.

- Göz kapağı morarması nasıl geçer diye merak edenler için verdiğimiz bu iki yöntem de etkili ve zararsız yöntemlerdir.

Göz Kapağı Morarmasına Ne İyi Gelir?

- Bol protein kaynağı olan yumurta da göz kapağı morarmasına iyi gelir. Yumurta haşlanır ve kabukları soyulur. Kabukları soyulan yumurta sıcak bir şekilde göz etrafında yuvarlanmalıdır. Yumurta soğuduğu zaman yeni bir yumurta haşlanmalıdır ve aynı işlem tekrarlanmalıdır.

- Göz kapağı morarması durumunda bazı durumlarda şişlikler de oluşur. Oluşan bu şişlikler için patates kullanılması da faydalı olacaktır. Patatesin iki tip kullanımı vardır: Birincisi patatesi halka şeklinde doğramak ve buzdolabında 30 dakika kadar beklettikten sonra göz üzerinde tutmaktır. İkincisi patatesin suyunun sıkılması ve ardından morluğun olduğu bölgeye sürülmesidir.


            Göz kapağı morarmasına ne iyi gelir sorusunu sizler için yanıtladık. Yukarıdaki önerilerden bir veya birkaçını yapmak sorununuzu çözüme kavuşturacaktır.

2 yorum

yazınız çok işime yaradı teşekkürler

güzel bir makale olmuş. başarılar dilerim


EmojilerEmojiler