13 Nisan 2017 Perşembe

Göz Altı Şişmesi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Göz Altı Şişmesi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir ?


            Gözlerin çevresinde meydana gelen ve insanların sıklıkla karşılaştığı bir durum olan göz altı şişmesi, kişiyi görsel olarak rahatsız edebileceği gibi ağrıya da sebep olabilir Gözaltındaki yumuşak doku üzerinde sıvı birikmesiyle meydana gelmektedir. Göz altı şişmesi sonucu, göz çevresi derisinde gerilmeler meydana gelerek şişme ve kırışıklığa sebep olur. Vücutta gelişen bu durum basit bir yorgunluktan kaynaklanabileceği gibi bazı hastalıklarında habercisi olabilir. Herhangi bir sorun olmaksızın oluşan şişlikler de göz altı neden şişer diye soruyor olabilirsiniz. Bunun belli sebepleri vardır. Nedeni öğrenildikten sonra göz altı şişmesine bitkisel çözüm tedavilerinden birini tercih edebilirsiniz.

 Göz altı Şişmesi Sebepleri Nelerdir ?


 1) Az Uyuma: Birçok kişinin başına sıklıkla gelen bir durumdur ve sabah aynaya baktığınızda bunu fark edersiniz. Yeteri kadar uyku alınmadığında, gözlerinizde diğer uzuvlarınız gibi yorulur ve sıvı birikmesine sebep olarak şişlikler meydana gelir.

 2) Yorgunluk/Ağlama: Özellikle internette çok fazla vakit geçirenler veya iş dolayısıyla gece geç saatlere kadar uyanık kalmak zorunda olanlarda sıklıkla gözaltı şişmesi yaşanır. Ağlama sırasında üretilen tuz oranı da göz altı şişmesi sebepleri arasındadır.

 3) Genetik Yapı: Özellikle aile bireylerinde gözaltı şişlikleri görülüyorsa sizde görülme olasılığı da oldukça yüksektir. Genetik yapıyla alakalı şişlikler de Göz altı şişmesine bitkisel çözüm tedavilerini deneyebilirsiniz.

 4) Regl Dönemi: Kadınlarda hormonların değişiklik gösterdiği bu dönemde, vücutta yaygın olarak ödem görülebilmektedir. Bu ödemden gözlerde nasibini alarak gözaltı şişmelerine neden olur. Aynı şekilde gebelikte de bu durum görülebilmektedir.

 5) Zararlı Gıdalar ve Alkol: Özellikle sodyum açısından zengin olan patates cipsi, turşu ve diğer tuzlu yiyecekler göz altı neden şişer sorularını yanıtlar. Altta yatan diğer sebepler yoksa şayet bu ihtimalden kaynaklanma riski çok yüksektir. Alkolde bu gıdalar gibi vücudu susuz bırakarak şişmeler meydana getirir.

 6) Diğer hastalıklar: Tiroit, enfeksiyonlar ve böbrek hastalıkları gibi sebeplerden dolayı göz altı şişmesi yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumu sıklıkla karşılaşmaya başladıysanız ve başla şikâyetlerinizde varsa, bir doktora giderek kontrol etmenizde fayda var.

 Göz Altı Şişmesi Nasıl Tedavi Edilir ?


            Gözaltı hastalığında öncelik olarak yapmanız gereken şey doktora danışarak, göz altı neden şişer sorunuza yanıt almanız gerekir. Altta yatan herhangi bir problem olup olmadığını kontrol ettirmektir. Hastalık harici yaşanan şişmeler de göz altı şişmesine bitkisel çözüm alternatifleri vardır. Genellikle sabahları oluşan bu duruma en iyi mücadele buz tedavisidir. Bir beze sararak kullanacağınız buzu en fazla 1 dakika kadar göz altınıza uygulayabilirsiniz. Aynı şekilde çiğ patates dilimini gözünüzde 5 dakika bekleterek hızlı bir çözüme kavuşabilirsiniz.


EmojilerEmojiler