29 Mart 2017 Çarşamba

Göz Kapağı Altı Şişmesi Ve Belirtileri

göz altı şişmesi belirtileri

Göz Altı Şişmesi Ve Belirtileri


Göz Altı Şişmesi Nedir?

            Göz çevresindeki doku üzerinde meydana gelen rahatsızlıklardan birisi de göz altı şişmesi olmaktadır. Pek çok insanda bulunan fakat bilinmeyen göz altı şişmesi rahatsızlığının meydana gelmesinde pek çok farklı neden olabilmektedir. Genellikle çeşitli uyku sorunlarından dolayı oluşan bu rahatsızlıkta, gözler altında meydana gelen ve oldukça gergin bir şekilde kendisini gösteren çizgiler, elips veya yuvarlak şeklinde şişlikler göz altı şişmesi belirtileri arasında yer almaktadır.

            Özellikle erkeklerde meydana gelen bu rahatsızlık, kadınlarda doğum öncesi ve sonrasında ya da özel günlerinde de sık sık meydana gelmektedir. Görüntü açısından oldukça büyük farklar yaratan göz altı şişmesi belirtileri arasında ağrılarda bulunmakta, kimi zaman bu ağrılar baş bölgesine kadar çıkmakta kimi zamanlar da ise gözlerde hissedilmektedir.

  
Göz Altı Şişmesi Nedenleri Nelerdir?

            Göz altında ki yumuşak ve yağlı dokuda meydana gelen göz altı şişmesi rahatsızlığının pek çok nedeni bulunmaktadır. En yaygın nedenleri arasında:

 * Uzun süre boyunca uykusuz kalmak veya uzun süre uyumak,
 * Karaciğer ve böbrekler de meydana gelen hastalıklar,
 * Aşırı yağlı ya da dengesiz beslenmek,
 * Oldukça ağır ya da çeşitli yan etkileri bulunan ilaçlar kullanmak,
 * Fazla alkol veya sigara tüketmek ya da uyuşturucu madde kullanmak,
 * Göz ve göz kapaklarında meydana gelen enfeksiyonlar,
 * Alerjiye neden olan ortamlarda bulunmak, yemek veya içmek, yer almaktadır.

            İnsan üzerinde fazla büyük etkilere neden olmayan; bu sebeple de kendisini belli etmeyen göz altı şişmesi belirtileri arasında en belirgin olanı, gözler altında beş santimetreye kadar olan şişliklerdir.


 Göz Altı Şişmesi Tedavisi Nasıl Uygulanır?

            Genellikle gözaltı şişliklerinin tedavisi evde uygulanabilir şekilde kolay ve basittir. Özellikle sabahları kalkındığında gözaltlarında ki şişliklere belirli aralıklar ile buz presi yapmak şişliğin oldukça büyük ölçüde azalmasını sağlayacaktır. Fakat dikkat edilmesi gereken bu uygulamayı en fazla beş dakika ve birçok periyot şeklinde aralıklar ile yapmaktır. Bunun dışında kafein maddesinin gözaltı şişliklerine iyi geldiği de bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kafein içeren kremler ile gözaltlarına düzenli olarak masaj yapmak bu şişliklerin zaman içinde yok olmasını sağlayacaktır


EmojilerEmojiler