20 Nisan 2017 Perşembe

Relex Smile Lazer Tedavisi

Relex Smile Lazer Tedavisi

Relex Smile Lazer Tedavisi


            Görme sorunlarının birçoğu lazer tedavileri ile ortadan kaldırılabiliyor. Bu sorunların başında ise miyop, hipermetrop ve astigmat geliyor. Son teknoloji lazer tedavilerinin biri olan relex smile ile bu rahatsızlıklarda başarılı sonuçlar alınıyor.

 Relex Smile Lazer kimlere uygun bir tedavi yöntemi?


 1. Bu yöntem miyop ve astigmat sorunlarında oldukça geniş bir yelpazeye çözüm oluyor. Birçok lazer tedavisinde göz bozukluğu derecesi çok daha kısıtlı iken relex smile -10 derece miyop ve -5 derece astigmat durumunda bile yapılabiliyor. Hipermetropi için de çözüm oluyor.

2. Relex Smile yöntemi kornea tabakasına flep kesik atılmadan yapılıyor. Bu yöntem kornea tabakası ince hastalara da uygulanabiliyor. Bilindiği üzere birçok lazer tedavisinde korneanın belli bir kalınlıkta olması gerekiyor. Üstelik ameliyat sırasında ufak bir hareket kötü sonuçlar oluşturabiliyor. Relex smile ise hastanın işlem sırasında ufak tefek hareketlerinden etkilenmiyor ve korneaya zarar vermiyor.

3. Birçok lazerli göz tedavi yöntemi kuru göz sorununa yol açıyor. Relex smile bu sorunun da oluşmasını engelliyor. Ayrıca zaten kuru göz sorunu olan hastalara da diğerlerinden farklı olarak yapılabiliyor.

4. Bazı lazer yöntemleri sonrası hastanın gözünü ekstra bir şekilde darbelere ve soğuğa karşı koruması gerekiyor. Bu özellikle sporcularda ve aktif beden çalışması yapan insanlarda sorun oluyor. Relex Smile ise kornea tabakasını koruduğundan gözler için zaten alınması gereken önlemler dışında fazla bir korumaya ihtiyaç duyurmuyor.

5. Relex Smile tek seansta yapılabiliyor ve görme olarak doğala en uygun bir sonuç elde ediliyor.

6. relex Smile yöntemi için hastanın 18 yaşından büyük olması ve lazer tedavisine engel başka bir önemli hastalığının bulunmaması gerekiyor.

 Relex Smile nasıl yapılır?



            Hastaya, uygulama öncesi makyaj gibi yapmaması gerekenler belirtiliyor. Ameliyat öncesi göze anestezi özelliği olan bir damla damlatılıyor. Hasta işlem sırasında bir rahatsızlık hissetmiyor. İşlemse 1 ya da 2 dakika kadar sürüyor. İlk gün hafif bir rahatsızlık olsa da ertesi gün hasta normal hayatına dönebiliyor. İşlem sonrası bir süre yıkanma ve yüzme gibi faaliyetlerden uzak durması gerekiyor.


EmojilerEmojiler