13 Nisan 2017 Perşembe

Göz Altı Şişmesi Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Göz Altı Şişmesi Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey


            Gözler çok önemli olan organlarımızdan birisidir. Gözlerde ve göz çevresinde oluşan rahatsızlıklar çok can sıkıcı olabilmektedir. Özellikle estetik olarak hoş bir görünüm olmadığı için göz altı şişmesi insanlar tarafından sıkıntı verici bir durum olmaktadır. Günümüzde göz çevresi problemleri arasında en sık karşılaşılanıdır.

            Gözlerin altında yer alan yumuşak dokunun içerisinde sıvı birikmesi sonucunda göz altı şişmesi sorunu oluşmaktadır. Bu sorun karşısında göz altlarında gerilmeler meydana gelmektedir. Gerilme sonucunda çizgiler oluşmaktadır. Göz altı şişmesi uzun süreli devam eden bir durum ise mutlaka iç hastalıkları uzmanına başvurulması gerekmektedir.

 - Göz Altı Şişmesinin Nedenleri Nelerdir?


            Çok fazla göz altı şişmesi nedenleri bulunmaktadır.

 *Yaş ilerledikçe göz altında şişmeler meydana gelmektedir.
 *Yetersiz uyku nedeni ile gözlerin altında şişlikler oluşmaktadır.
 *Çok yorgun olma ve stresli olma durumları
 *Vücutta yaşanan su kaybı
 *Ailesel kalıtım nedenleri ile göz altı şişliklerinin oluşması
 *Soğuk algınlığı ve alerji hastalıklarının sebep olduğu göz altı şişlikleri
 *Gözleri çok fazla ovalamak ya da kaşımak
 *Çok fazla sigara ve alkol tüketimi
 *Kadınlarda regl dönemi
 *Güneş altında saatlerce kalınması
 *Aşırı derecede ağlamak
 *Vücutta ödem rahatsızlığının oluşması göz altı şişmesi nedenleri arasında yer almaktadır.

            Ayrıca böbrek rahatsızlıklarının olması, tiroit hastalıkları, enfeksiyonlarda göz altı şişmesi nedenleri arasında bulunmaktadır.

 - Göz Altı Şişmesinde Kullanılan Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

            Göz altı şişlikleri genel olarak sabah uyanıldığı zaman görülmektedir. Bu durumdan kişisel olarak kurtulmanın en etkili yolu göz altlarına buz koymak şeklindedir. Uzun bir zamandan beri geçmeyen şişlik sorunu varsa eğer göz altı şişmesi tedavisi için doktor randevusu alınması gerekmektedir. Ayrıca bireysel olarak yapılacak olan tedbirler arasında bol bol yeşil çay içme yöntemi bulunmaktadır. Bitkisel çaylar ile yapılan tedavi sayesinde göz altlarında düzelme olmaktadır.

            İnternet üzerinden pek çok tarifi bularak göz altı şişmesi tedavisi uygulamak mümkündür. Göz altı şişliklerini kolayca geçiren bitkisel tariflerin uygulanmasına rağmen faydalı olmuyorsa eğer göz altı şişmesi tedavisi için uzman hekimden randevu alınması gerekmektedir. Son çare olarak uygulanan cerrahi müdahale ile bu sorundan kurtulmak mümkündür.


EmojilerEmojiler