13 Nisan 2017 Perşembe

İt Dirseği Ve Tedavisi


İt Dirseği Ve Tedavisi


            İt dirseği diğer adıyla arpacık, toplumda oldukça sık görülen göz enfeksiyonudur. Gözde it dirseği bakteriyel bir sorundur. Gözlerimiz kolay enfeksiyon kapabilirler. Hele ki gözlerde enfeksiyona yatkınlık, sık sık alerji olma gibi durumlar söz konusuysa it dirseği çıkma ihtimali de o kadar fazladır. Temiz olmayan ellerle göz ovuşturmak, uzun zaman gözlerde makyaj kalması, aşırı toz, vitaminsizlik, yorulmak ve çok stres yapmak gibi nedenlerle gözde it dirseği çıkması gözlenir. Herkesin başına gelen bu rahatsızlık gözde it dirseği nasıl geçer sorularını da peşinden getiriyor. Bu yazıda it dirseği belirtileri ve alternatif tedavilerine yer verdik.

İt Dirseği Belirtileri

            Genellikle tek bir gözde çıkan it dirseği dikkat edilmediği durumlarda mikrobun geçmesiyle de diğer gözde it dirseği çıkar. Başlarda göz kapaklarında hafif bir kızarıklık şeklinde kendini gösterir. Bu kızarıklıktan önce de o noktaya temas durumunda küçük bir acı hissedilir. Bunlar göz kapaklarının mikrop kaptığı yani gözde it dirseği çıkması anlamına gelir. Zamanla kızarıklık sivilce gibi şişmeye başlar. En sonunda da gözün kirpiklerin başladığı yerinde sivilce gibi bir oluşum gözlenir. Ki bu bölgede çıkan it dirseğinin tedavisi daha kolay ve kısa sürmektedir fakat göz kapağının üst bölgelerinde çıkan it dirseği daha uzun sürede geçmektedir.

Gözde it dirseği nasıl geçer?

            Ilık papatya çayı pamukla gözde it dirseği çıkan yere uygulanırsa tedavinin hızlanması arpacığın daha hızlı iyileşmesi sağlanır. Gözde it dirseği çıkması halinde bir sarımsak ve tuz karıştırılıp enfeksiyonlu bölgeye yavaşça temas ettirilirse olumlu sonuç alınır. Bunun her gün 2 kez uygulanması önerilir.

            Proteince zengin olan sütün de it dirseği tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Pamuğu süte batırıp bölgeye uygularsanız gözde it dirseği nasıl geçer sorusuna da yanıt bulursunuz. Eğer gözünüzde devamlı it dirseği çıkıyorsa bunu azaltmak ve it dirseğinin iyileşmesini hızlandırmak için olabildiğince dengeli beslenip, sebze meyve tüketmelisiniz. Tüm bu tedavi yöntemlerine rağmen geçmiyorsa hekime görünmenizde fayda var.

            Çok ilerleyen ve geçmeyen durumlarda cerrahi operasyonla alınması gerekebilir. Yapılan ameliyat sonrasında ise bölgenin hijyeni çok önemlidir. Eli göze götürmemeli, ovuşturmaktan kaçınılmalıdır. Kısacası göze kesinlikle enfeksiyon kaptırılmamalıdır.


EmojilerEmojiler