13 Nisan 2017 Perşembe

Gözde İt Dirseği Hakkında Bilinmesi Gerekenler !



Gözde İt Dirseği Hakkında Bilinmesi Gerekenler


            Halk arasında it dirseği olarak bilinen arpacık göz kapaklarında oluşan bir hastalıktır. Göz kapaklarında iltihaplanan yağ bezeleri küçük şişlikler oluşturmaktadır. Bu şişlikler göz yüzeyine baskı oluşturduğu için ciddi derecede ağrılar oluşmaktadır. Bu duruma gözde it dirseği denilmektedir. Göz kapaklarında yer alan yağ bezelerinin iltihaplanması sonuncunda oluşan gözde it dirseği neden olmaktadır?

 Gözde İt Dirseği Hastalığının Oluşum Nedenleri Nelerdir?

 *Aşırı derecede yaşanan stres ve sıkıntı
 *Tozlu ortamlar ve havalandırması eksik olan ortamlara maruz kalınması
 *Yağlı ve sivilceli cilt tipinin olması
 *Göz kanallarının kapanması ya da tıkalı olması
 *Başkalarına ait olan havluların kullanılması
 Yukarıdaki maddeler nedeni ile gözde it dirseği rahatsızlığı görülmektedir.

 - İt dirseğine Evde Alınacak Önlemler Nelerdir ?


            Gözde it dirseği tedavisi öncelikli olarak doktorların müdahalesine bırakılması gerekilen bir rahatsızlıktır. Erken müdahale durumunun gözü rahatlaması nedeni ile evde uygulanabilecek önlemlerde bulunmaktadır. Göz kanallarının açılması  gözde it dirseği tedavisi için çok önemlidir. Gözdeki birikmiş olan mikrobik enfeksiyonun uzaklaştırılması gerekmektedir. Sıcak olarak uygulanan tampon yöntemi sayesinde gözde rahatlama sağlanmaktadır.

            Bu işlemi yapmak için ellerin temiz bir şekilde yıkanması gerekmektedir. Ardından ılık suya pamuk batırılarak gözlerin silinmesi it dirseği durumundan kurtulabilmek için ilk müdahale şeklinde olmaktadır. Bu yöntem çok başarılı ve etki gösteren bir yöntemdir. Ayrıca bitkisel olarak yapılacak müdahaleler arasında yaban mersini tüketmek yer almaktadır.

 - Gözde İt Dirseği Tedavisi Nasıl Olmalıdır ?


            Çok basit bir hastalık olarak görülse de it dirseği basite alınmamalıdır. Bu rahatsızlığı yaşayanların mutlaka doktor muayenesine gitmeleri gerekmektedir. Damlalar yardımı ile tedavi edilmesi mümkün olan gözde it dirseği ihmal edilmemelidir. Gözü ciddi anlamda tehdit eder duruma gelmeden  gözde it dirseği tedavisi ihmal edilmeden yaptırılmalıdır. İlerleyen ve ihmal edilen gözde it dirseği rahatsızlıklarında son çare olarak cerrahi müdahale yapılmaktadır. İltihaplı bölgenin içerisindeki iltihabın boşaltılması gerekmektedir.

            İltihabın boşaltılması sayesinde göze baskı uygulaması da engellenmektedir. Güçlü antibiyotik damla kullanımı ile kolayca geçebilen it dirseği sorunu gecikmeden çözüme kavuşturulmalıdır. Her hastalıkta olduğu gibi gözde it dirseği hastalığında da erken müdahale çok önemlidir.


EmojilerEmojiler