19 Nisan 2017 Çarşamba

Göz Tembelliği Ve Tedavisi

Göz Tembelliği Bitkisel Tedavi

Göz Tembelliği Ve Tedavisi


            Göz hastalıkları içerisinde erken teşhis edildiği takdirde en kolay tedavi edilen rahatsızlıklardan biri göz tembelliğidir. Özellikle çok küçük yaşlarda görüleme sıklığı çok olduğundan 3 yaşından önce çocukların göz tembelliği muayenesinin yaptırılması tavsiye edilir. Erken tedavi ile okul öncesi göz tembelliği ortadan kaldırılabilir.

 Göz tembelliğinde tedavi yöntemleri


            Tembel olan gözün kapatılması, özellikle çocuklarda bir gözün kapatılarak göz tembelliği olan diğer gözün çalışması sağlanır. Bu işlem genelde doktor tarafından verilen özel bir gözlükle yapılır. Yöntem küçük çocuklarda daha etkilidir ve kapama süresi yetişkinlere göre daha kısadır.

            Ortoptik tedaviler, CAM çalışması gibi tedavileri kapsar. Göz doktoru tarafından gözün çalışmasını sağlayan fiziksel çalışmalardır. Birden fazla seans gereklidir. Bu göz tembelliği tedavisi durumu daha ileri yaşta olan çocuklarla yetişkinlerde tercih edilir.

            Bilgisayar destekli göz tembelliği tedavisi yöntemleri de vardır. Bunlar hastanın kendi evinde yapabileceği eğlenceli görsel aktiviteler olduğu için özellikle çocuklar için eğlencelidir. Tedavi için hazırlanan özel oyunlar mevcuttur. Son teknoloji görsel tedavi cihazları ile göz tembelliği tedavisi hastane ortamından seanslar halinde yapılır.

 Göz tembelliği tedavisinde alternatif tedavi yöntemleri


 1. Göz bazı gıdalar ile takviye edilirse görme gücü artar. Bu gıdalar içerisinde havuç ilk sırada gelir. Çocuklara bol bol yedirilmesinde de bir sakınca yoktur.
 2. A vitamini ve bunu içeren gıdalar göz tembelliği bitkisel tedavi yöntemleri içerisinde sayılabilir. Kavun, ıspanak, lahana, bal kabağı, süt, yumurta ve ette bol miktarda bulunur.
 3. B12 vitamini hafızada etkili olduğu kadar görme üzerinde de etkilidir. Balık, karaciğer, yumurta ve kırmızı ette bol miktarda bulunur.
 4. Vitaminlerin hap şeklinde doktora danışmadan kullanılması doğru olmaz. Ayrıca birçok alternatif göz tembelliği bitkisel tedavi yöntemleri olmakla birlikte bunların da doktora danışılması gerekir.
 5. Yarım demet maydanoz 1 su bardağı suyla kaynatıp göz banyosu yapılırsa gözleri rahatlatır. Ayrıca maydanoz salatalara çiğ olarak eklenirse göz için çok faydalıdır.

 6. Saf ve gerçek gül suyu ile göz banyosu yapılırsa hem görüş kuvvetlenir hem de yumuşak doku kaynaklı göz rahatsızlıklarının birçoğu önlenebilir.


EmojilerEmojiler