22 Nisan 2017 Cumartesi

Göz Tansiyonu Belirtileri Ve Tedavisi

Göz Tansiyonu

Göz Tansiyonu Belirtileri Ve Tedavisi


            Glokom olarak da bilinen göz tansiyonu tedavi edilmezse, ciddi sorunlara yol açabilen bir rahatsızlıktır. Günümüzde pek çok kişi, hiç farkında olmadan göz tansiyonu rahatsızlığını yaşamaktadır. Bu sebeple bu hastalığın belirtilerinden haberdar olmak gerekmektedir.

  Göz Tansiyonu Belirtileri Nelerdir?


            Göz içinde mevcut bulunan basıncın artması anlamına gelen göz tansiyonu rahatsızlığı, bu basınç düşürülmezse görme sinirlerini tahrip edebilir. Bu durumda görme kaybına varacak kadar büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Göz tansiyonunun önemli belirtileri vardır:

 -Gözlerde aniden bir ışık yansıması
 -Hiçbir neden yokken gözlerde kanlanma
 -Işığa bakarken halkalı görüntü oluşması
 -Sebepsiz baş ağrıları
 -Gözde ve göz kapağında hissedilen titreme, seyirme hissi

            Bu belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden bir göz doktoruna giderek genel göz muayenesi olmak gerekmektedir. Göz tansiyonu ilk evrelerinde kendisini belli eden bir rahatsızlık değildir. Bu nedenle belli aralıklarla göz doktoruna kontrole gitmek yararlı olacaktır.

  Göz Tansiyonu Nasıl Tedavi Edilir?


            Günümüzde oftalmoloji olarak adlandırılan göz hastalıkları alanının önemli bir çalışma konusunu oluşturan göz tansiyonu, geliştirilen yeni tedavi yöntemleri ile artık çok daha rahat tedavi edilebilmektedir.

            Göz tansiyonu tedavisinde ilk olarak ilaç tedavisi uygulanır. Bu rahatsızlık için verilen göz damlaları ve merhemler, göz içi basıncını düşürmek için kullanılmaktadır. Bu ilaç tedavileri genel olarak olumlu sonuçlar vermektedir. Fakat ilaç tedavisine cevap vermeyen hastalarda, lazer tedavisi uygulanır. Bazen de ameliyat yöntemine başvurulur. Yapılan ameliyatla göz içi sıvısının kan damarlarına ulaşması ve göz içi basıncının düşürülmesi sağlanmaktadır. Ancak ameliyat, oldukça eski bir yöntem olmakla birlikte, günümüzde lazer tedavisine başvurularak bu sorun çok daha rahat bir şekilde tedavi edilmektedir.

Göz Tansiyonu

  Göz Tansiyonu Kimlerde Daha Sık Görülür?


 -Ailesinde göz tansiyonu sorunu olan kimseler
 -Şeker hastalığı olanlar
 -Kortizonlu ilaçları uzun süre kullananlar
 -Uzun süre göz iltihabı tedavisi gören hastalar
 -Çok yüksek miyop veya hipermetrop sorunu olanlar
 -Yüksek vücut tansiyonu olan kimseler

            Bu hastalarda daha sık görülen göz tansiyonu, ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Altı ayda bir kontrole gitmek erken teşhis açısından fayda sağlar.



EmojilerEmojiler