9 Nisan 2017 Pazar

Göz Seyirmesi Nedir?




Göz Seyirmesi Nedir?

Göz kapağı seyirmesi, gözde bulunan kasların istek dışı kasılması halinde oluşmaktadır. Gözde oluşan bu problem rahatsızlık vericidir fakat genelde önemli bir problem belirtisi olmamaktadır. Bu yüzden gözde oluşan seyirme kısa süre içerisinde geçmekte ve her hangi bir tedavi gerektirmemektedir.

 

Göz kapağı seyirmesi neden olur?


Göz kapağı seyirmesi farklı nedenlerden ötürü olabilmektedir. Sol göz ve sağ göz seyirmesinin halk dilinde farklı sebepleri olsa da sağ ve sol gözlerin seyirmesinin tıbbi sebepleri de mevcuttur. Göz kapağı seyirmesi en çok stresten ortaya çıkmaktadır. İnsanların vücudu stres yaratan durumlarda çok farklı tepkiler vermektedir. Göz seyirmesi de bu tepkilerden biridir. 
Göz kapağı seyirmesi neden olur dersek strese ek olarak uykusuzluk da buna örnek olarak verilebilir. Uykusuzluk sayesinde göz kapağında kasılmalar başlamaktadır. Göz yorgunluğu da seyirme problemini tetiklemektedir. Gün içerisinde sürekli kullandığımız cep telefonları, televizyonlar veya bilgisayar ekranlarına fazla bakıldığı takdirde göz kapağı seyirmesi başlamaktadır. Yüksek kafein ve alkol tüketimi de göz seyirmesinin başlıca sebeplerindendir.




Göz kapağı seyirmesi nasıl geçer?



Göz seyirmesinin sebebi genellikle bilinmemektedir. Buna ek olarak kısa süre içerisinde geçtiği için de çoğu kişi tarafından önemsenmemektedir. Tıp alanında da ciddi bir problem yaratacağı ön görülmeyen göz seyirmesinin üzerine pek de araştırma yapılmamıştır. Fakat bazı durumlarda kişiler bu problemden rahatsız olur. Bununla birlikte kişi, göz kapağı seyirmesi nasıl geçer sorusuna farklı kaynaklardan cevap aramaya başlamaktadır.

Göz kapağı seyirmesi nasıl geçer sorusu için birçok yöntem ve basit cevaplar vardır. Stres sebebiyle oluşan göz seyirmeleri, aklın ve vücudun sakinleştirilmesi ile bir anda ortadan kalkmaktadır. Yüksek kafein ve alkol tüketimi yüzünden oluşan seyirme de bu şekilde çözülebilmektedir. Kahve ve benzeri olan çay ürünlerinin daha az tüketilmesi, göz seyirmesi rahatsızlığını büyük ölçüde ortadan kaldıracaktır.  
Göz seyirmesi, ciddi bir hastalık olmadığı için çoğu kişi doktora gitmeyi tercih etmemektedir. Önemli bir rahatsızlık olmadığı gibi, haliyle 2-3 gün içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Fakat bazı durumlarda bu olay, rahatsız edici boyutlara gelmektedir. Göz kapağı açılamıyorsa, 5-6 günden fazla süredir göz seyirmesi devam ediyorsa veya göz çevresinde kızarıklık, şişlik varsa doktora başvurulmalıdır. Bu sayede göz seyirmesi rahatsızlığı kısa süre içerisinde ortadan kaldırılmaktadır.



EmojilerEmojiler