15 Nisan 2017 Cumartesi

Göz Kuruluğunun Tedavisinde Bitkisel Çözümlerin Önemi

Göz Kuruluğunun Tedavisinde Bitkisel Çözümlerin Önemi

                                         

Göz Kuruluğu Nedir ve Sebepleri Nelerdir?


            Hepimizin bildiği gibi göz kuruluğu, gözleri koruyan gözyaşında azalma olması sonucu gözlerde meydana gelen kuruluk halidir. Bu durum göz içinde yer alan kılcal damarların patlamasına da sebep olarak, gözlerde kanlanmaya sebep olabilmektedir. Göz kuruluğu çeşitli sebepler yüzünden ortaya çıkan bir durum olsa da, şartlara göre değişkenlik göstermektedir. Ancak, en çok görülen sebepler arasında;

 - aşırı bilgisayar ve televizyon ekranına bakmak
 - depresyon ve stres halleri
 - karanlık ortamda aşırı parlak televizyon ve telefon ekranına bakmak ve kitap okumak,
 - hava şartlarının sert geçmesi vb.
 durumlarda göz kuruluğu ortaya çıkabilmektedir. Bu konuda göz kuruluğunu oluşturan sebeplerin iyi bilinmesi uygulanacak olan tedavinin de belirlenmesinde etkili olmaktadır.

 Göz Kuruluğu Tedavisinde Uygulanacak Olan Bitkisel Doğal Yöntemler

                               

            Son zamanlarda yaşanan, göz kuruluğu bitkisel çözüm çeşitleri kullanarak tedavi işlemlerinin göz kuruluğu içinde uygulama isteğinin ortaya çıkması ile bu konuda yararlı olan doğal ürünlerin sizlere neler olduğunu açıklarsak karşımıza çıkan tablo şu şekilde olacaktır. Burada belirtmeden geçilmemesi gereken ana nokta, göz kuruluğunun sebeplerinin kişiden kişiye farklılaştığı gerçeğidir. Bu gerçek sebebiyle, doktor tavsiyesinde göz kuruluğu bitkisel tedavisi kullanılması gerekliliğine dikkat edilmelidir.

 - Salatalık İle Göz Kuruluğu Bitkisel Çözüm

            Salatalık ile göz kuruluğu bitkisel tedavisi hiç şüphesiz, salatalığın yatıştırıcı etkisi sebebiyle ile mümkün olmaktadır. Bu sebeple salatalığın, bu etkisinden yararlanılarak kuru göz rahatsızlığına bir nebzede olsa rahatlama sağlanabilir.

 - Süt İle Göz Kuruluğu Bitkisel Çözüm
 Papatya Çayı İle Göz Kuruluğu Bitkisel Tedavisi

            Burada, sütün içeriğinde yer alan enzimlerin etkisinden söz etmek doğru olacaktır. Bu enzimler sayesinde, göz kuruluğu geçirilebilmektedir. Bu konuda süte batırılacak kulak çubuğundaki sütün, gözlerin içine damlatılması ile bu tedavi uygulanabilmektedir.


 Bu konuda da papatya çayının içeriğindeki etken maddelerin varlığı önemlidir. Papatya çayı demlenerek, sonrasında süzülür ve bu demlenen çay soğuması için buzdolabında bekletilir. Sonrasında ise yuvarlık pamuklar kullanılarak, bu çaya batırılır ve göze bu pamuklar kuruyana kadar bırakılır. Böylece kuru gözlerin tedavisi bu şekilde uygulanmış olur.

 Rezene Tohumu Çayı ve Keten Tohumu Yağı İle Göz Kuruluğu Bitkisel Çözüm

 Bu iki yönteminde, gözlere uygulanması ile gözlerdeki kuruluk önlenebilmektedir. Sizler de, doktora başvurmak kaydıyla bu doğal yöntemleri, tavsiye ile kullanarak kuru göz rahatsızlığınız için doğal yöntemleri kullanmış olursunuz.


EmojilerEmojiler