10 Nisan 2017 Pazartesi

Göz Kapaklarım, Gözümde Ağrı Var



Göz Kapaklarım, Gözümde Ağrı Var.


            Göz kapaklarımız gözü koruyan önemli bir yapıdır. Göz kapağının dış kısmı ince bir deri içermektedir. İçinde ise aynı zamanda gözün beyaz kısmını kapatan konjonktiva adlı bir membran ile örtülüdür. Konjonktiva diyerek adlandırılan kısım aynı zamanda kan damarları ile doludur, kolaylıkla iltihaplanabilmektedir. Bu şekilde olduğunda da göz kapağında ağrı ve şişme görülmektedir. Göz kapaklarında kenarlarında bulunan kirpiklerim yanı sıra göz yüzeyinin de yağlanmasını sağlayacak çok fazla sayıda küçük yağ bezleri bulunur. Bunlarda enfeksiyon veya tıkanıklık göz kapağı ağrısı oluşur. Göz kapağı ağrısına ne iyi gelir gibi sorular oldukça sık sorulur. Göz kapağı ağrısı için evde uygulanabilecek yöntemler vardır. Göz kapağı ağrısı nasıl geçer diye düşünüyorsanız cevabı aşağıdadır

 Göz kapağı ağrısına ne iyi gelir?


 Göz kapağı ağrısı için evde uygulayabileceğiniz küçük yöntemler şunlardır;

 Soğuk: Ağrıları dindirmeye ve yavaşlatmaya yardımcı olan şey soğuk bir havadır. Bir havlu yardımıyla sarılan bu gözünüzün üzerinde bekletiniz. Sinirlerin uyuşmasını sağlayacak ve ağrısının dinmesini sağlayacaksınız.

 Süt: Eğer göz ağrınızın alerji kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız soğuk süt uygulayabilirsiniz. Soğuk bir sütü gözünüze yavaş bir şekilde sürerek ovalamanız gerekir.

 Tuzlu su: Her iltihaplanmada söz edilen tuzlu su göz ağrıları için iyidir. Gözde ve göz kapaklarında iltihaplanma oluştuysa eğer tuzlu su ile gözü yıkamak size iyi gelecektir.

 Poşet çay: Göz kapaklarında oluşan ağrılar ve şişliklerin tedavilerinde kullanılır. Şişlikleri gidermek için hazır poşet çaylar demlenir ve poşet çay çıkartılır, soğumaya bırakılır. Soğuyan poşet çayı alarak göz kapaklarının üzerinde 10 dakika kadar bekletiyoruz. Bu uygulamada göz kapağı ağrısına iyi gelecek ve şişlikler inecektir.

 Papatya: Göz kapağı ağrısı var ise bir tutam papatya çiçeğini alıyoruz ve kaynamış suyun içerisine atarak 10 dakika kadar bekletiyoruz, demleniyor. Bu karışımı daha sonra soğumaya bırakıyoruz. Papatya çayı soğuktan sonra bir pamuk alarak papatya çayından göz kapaklarına, çevresine kompres şeklinde uyguluyoruz.

 Salatalık: Gözde eğer kaşınma, ağrı, tahriş var ise salatalıkları dilimleyerek göz üzerine koyabilirsiniz. Soğuk salatalık dilimlerini gözünüzü kapatarak üzerine koyun ve 15 dakika kadar bekletiniz.

 Sarımsak: Sarımsağın doğal bir antibiyotik olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Sarımsağı kullandığınız vakit hafif bir yanma olabilir. Bu çok doğaldır. Tuzlu suda ve sarımsakta gözünüze kaçırmamaya dikkat ediniz.

 Patates: Eskilerden beri kullanılan patates yöntemi denilebilir. Özellikle göz kapaklarınızda ve gözlerinizde yorgun hissediyorsanız patates size çok iyi gelecektir. Salatalık gibi dilimleyerek gözlerinize koyun ve gözlerinizde bekletin.


EmojilerEmojiler