8 Nisan 2017 Cumartesi

Göz Kapağı Titremesi Neden Olur ?




Göz Kapağı Titremesi Neden Olur? 

            Göz kapağı titremesi kişinin göz kapağının elinde olmadan titremesidir. Göz kapağı titremesi ya da göz seğirmesi genellikle kısa sürer ve geçer ancak bazı durumlarda daha uzun sürelerde göz seğirmesi yaşanabilir.

            Göz seğirmesinin halk nezdinde çok farklı anlamları vardır. Sol göz kapağı titremesi berekete işarettir kimi zaman ancak bilimsel boyutta konu çok farklıdır.

1.Stres

             Stres tüm vücudumuzu etkileyen bir faktör. Yoğun stres insanlarda hastalık oluşumuna sebep olabilir, var olan hastalıkların daha ağır hale gelmesini sağlayabilir. Yoğun stres altında olduğunuz bir dönemde göz kapağı titremesi kişiyi sürekli olarak rahatsız edebilir. Stresli olduğunuz dönemlerde, sınav haftası veya yoğun iş temposu gibi, stresinizi azaltacak aktiviteler yapmak işe yarayabilir. Yoga yapmak, kendinizle baş başa kalmak, meditasyon yapmak sizi rahatlatıyorsa bu dönemde bolca yapabilirsiniz.

 2.Göz kuruluğu

             Uzun süre bilgisayar başında kalan, lens kullanan insanlarda görülen bir durumdur. Bazı ilaçların yan etkileri de göz kuruluğuna sebep olmaktadır. Göz kuruluğu göz kapağının titremesine yol açmaktadır.

 3.Kafein ve alkol

             Aşırı kafein, alkol ve çay tüketmek kişinin sinir sistemini olumsuz etkilemektedir. Sinir sisteminin kötü etkilenmesinin belirtilerinden biri de göz seğirmesidir. Bu gibi durumlarda kafein ve alkol tüketimini durdurmak, azaltmak ve bol bol su tüketmek sizi rahatlatabilir.

 4. Göz alerjisi

             Gözlerinizin toz gibi bir maddeye karşı alerjisi olabilir. Bu alerji gözünüzde seğirmelere sebep olabilir. Uzun süreli seğirmelerde bir göz doktoruna danışmak en mantıklısıdır. Alerji durumlarında doktorunuzun verdiği damla seğirmenizi geçirecektir.

 5. Göz bozuklukları

             Gözlük kullanan kişilerde gözlüğün numarasının değişmiş olması veya astigmat miyop olan kişilerin gözlük kullanmaması göz seğirmelerine sebep olabilir. Bu sebepten kaynaklanan göz kapağı titremesi genellikle uzun süreli olur.

 6. Göz yorgunluğu

             Uzun saatler kitap okumak, bilgisayar başında beklemek, telefon ekranından uzun süre bir şeyler izlemek veya oynamak ya da güneşli günlerde güneş gözlüğü kullanmamak gözünüzde yorgunluğa sebep olur. Göz yorgunluğu da kendini göz kapağı titremeleri ile gösterir. Zaman zaman gözlerimizi dinlendirecek molalar vermek daha sonrasında çalışmaya devam etmek gözlerimize iyi gelecektir.



EmojilerEmojiler