8 Nisan 2017 Cumartesi

Göz Kapağı Titremesi




Göz Kapağı Titremesi

Göz kapağı titremesi, aniden ortaya çıkan, göz kapağının istemsizce hareket etmesi olayıdır. Halk arasında “Göz Seğirmesi” olarak adlandırılır. Genellikle titremeye başlamasıyla bitmesi bir olur. Kısa süreli göz kapağı titremelerinin herhangi bir zararı yoktur. Fakat gün içinde belirli aralıklarla devam eden göz kapağı titremelerini ciddiye almak gerekir. Özellikle göz kapağı titremesi sırasında yüz kasılmaları da meydana geliyorsa bir hekime başvurulmalı.




Göz Kapağı Titremesi Nedenleri

- Stres ve yorgunluk
- Toz ve bakteriler
  
  Vücuttaki magnezyum eksikliğinden kaynaklanan göz kapağı titremesinde ise alınacak en iyi önlem dengeli bir beslenmeye başlamak olacaktır. Hekiminizle beraber bir yiyecek listesi oluşturmanız bu konuda önemli. Eğer göz kapağınız titredikten sonra gözünüzde uzun süreli bir kapanma oluyorsa göz hastalıkları uzmanına görünmenizde fayda olacaktır. Diğer bir ciddiye alınması gereken durum ise göz kapağı titrerken yüzde bir kasılmanın olmasıdır. Göz kapağı titremesinin beraberinde yüz kısmında bir kasılma meydana geliyorsa nörolojik bir problem olabilir.
Göz kapağı titremesi birçok nedene bağlanabilir;


- Alkol ve kafein tüketimi
   
- Magnezyum eksikliği

 
Göz kapağı titremesi nedenleri listesinin en başında stres ve yorgunluk gelir. Göz kapağındaki kaslar aşırı uyarılma yaşandığında titremeye başlar. Gün içinde yaşadığımız stres ve yorgunluklar tüm vücudumuzu etkilediği gibi göz kapaklarımızı da etkiler. Özellikle fazla uykusuz kalmak göz kaslarımızı yorgun düşürür. Bu titremeye sebep olan bir diğer faktör ise aşırı miktarda alkol ve kafein tüketimidir. Vücudumuza uyarıcı madde salan alkol, kahve ve çay gibi içecekler de gereğinden fazla tüketildiğinde göz kapağı kaslarımızın titreşimine neden olur.
Göz kapağı titremesi nedenleri arasında vücudumuzdaki magnezyum oranının yetersiz olması da vardır. Vücuda yeterli miktarda magnezyum girmemesi göz kapağı titremesini tetikler. Vücuttaki magnezyum oranını öğrenmek için bir kan testi yaptırabilirsiniz. Magnezyum oranınız yetersiz çıkarsa hekiminizden bir yiyecek listesi hazırlamasını isteyebilirsiniz. Gün içinde gözümüzün içine giren toz ve bakteriler de göz kapağımızın kapanıp titremesine sebep olur.

Göz Kapağı Titremesi Tedavisi

Göz kapağı titremesi genellikle ciddi sonuçları olmayan geçici bir olaydır. Ancak bazı durumlarda göz kapağı titremesi tedavisi yapılması gerekebilir. Gözünüzde ciddi bir problem varsa göz kapağı titremesi tedavisi bir hekim kontrolü altında olur. Yorgunluk ve uykusuzluktan kaynaklanan göz kapağı titremesi, gözlerimizi dinlendirdikten sonra geçer. Eğer fazla kafein ve alkol tüketimine bağlı bir göz kapağı titremesi varsa bunun için yapılacak tek şey günlük kafein ve alkol oranımızı azaltmak olacaktır.

1 yorum

zararlı birşey tüketmeme rağmen ve sağlıklı beslemem rağmen göz kapağımda titreme var. Acaba neden olabilir


EmojilerEmojiler