8 Nisan 2017 Cumartesi

Göz Kapağı Seyirmesi Deyip Geçiştirilmemelidir



Göz Kapağı Seyirmesi Deyip Geçiştirilmemelidir

  Göz kapağı seyirmesi ne anlama gelir?

Günlük yaşantıda herkesin yaşamış olduğu bir durumdur göz kapağı seyirmesi ve zaman zaman yaşanabilmektedir. Kısa süre içerisinde de kendiliğinden geçmektedir, Fakat bazı durumlarda yine de dikkat etmek ve gerekiyorsa doktora göstermek gerekmektedir. Hangi durumlarda doktora gidilmelidir, göz kapağı seyirmesi neden olur sorularına cevap olması için bazı araştırmaların sonuçlarını paylaşmak istiyoruz. 

Hangi durumlarda doktora başvurulmalıdır?


Eğer ki, görmede bulanıklık yaşanıyorsa ve göz kapağı seyirmesi devamlı oluyorsa mutlaka doktora gösterilmesi gerekecektir. Çünkü normal zamanda yaşanan kısa süreli göz kapağı seyirmesi her hangi bir sorun teşkil etmemektedir. Çünkü sinir bozucu olsa da göz seyirmesi ani bir reflekstir ve kısa zamanda da kendiliğinden geçmektedir. Peki, göz kapağı seyirmesi neden olur sorusu tekrar akıllara gelebilmektedir. Gün içerisinde yaşanan stres ve yoğunluk nedeniyle oluşan yorgunluktan dolayı da yaşanabilmektedir. Bununla birlikte gözü yoracak şekilde tüm gün çalışılması da göz kapağı seyirmesine sebep olabilmektedir.

Bu durumların yaşanması halinde gözler kapatılarak bir süre dinlendirilmesi gerekmektedir. Göz kapağı seyirmesinin alın bölgesi veya kulaklarda titreme yaşanmasına sebep oluyorsa bu durumda mutlaka doktora gidilmelidir. Aynı zamanda uzun süren göz seyirmeleri farklı hastalıkların da belirtisi olabilir, böyle bir durumda da muhakkak doktora giderek yaşanan durumdan detaylı şekilde bahsedilmelidir. Uzun süreli göz kapağı seyirmesi neden olur sorusuna verilebilecek bir cevapta, kan ve dejeneratik kas hastalıkları, kafa içinde oluşan tümör veya sinir sistemi hastalıklarından birisinin belirtisi de olabilir denilebilir.




Göz seyirmesi batıl inanç gereği söylenen hayır ve şer durumunun dışında astigmat, miyop veya hipermetrop göz hastalıklarının da habercisi olabilir. Bunların dışında gözlerde şişlik, kızarıklık oluşur ise ve gittikçe fazlalaşırsa ayrıca gözü tamamen kapatma halini de yaşatıyorsa doktora gidilmesi gerekmektedir.


Göz kapağı seyirmesinde neler yapabiliriz?

Uyku saatlerinin düzene konuşması ve bilgisayar, televizyon ekranlarından olabildiğince uzak durulması, evde kullanılan ampullerin parlak ışık vermeyen sarı tonlarını yayan aydınlatma şekliyle kullanılması dikkat edilebilecek doğal yöntemlerdir. Bununla birlikte gece yatmadan önce nemlendirici sürüldükten sonra çok hafifi hareketlerle göz kapağı derisine yüz kemiğine doğru yapılacak baskıyla masaj yapılması da rahatlatıcı olabilmektedir.



EmojilerEmojiler