9 Nisan 2017 Pazar

Göz Kapağı Sarkmasına Bitkisel Çözüm



Göz Kapağı Sarkmasına Bitkisel Çözüm


            Göz kapağı sarkması, yüz çevresinde en çok göze çarpan bölüm gözlerdir. Aynı zamanda birçok sorun da göz çevresinde ya da göz kapağında meydana geliyor. Bu sorunların en başında da göz kapağı sarkmaları gelmektedir. Göz kapağı sarkmaları estetik ameliyat sonucu oluştuğu düşünülse de, bazı zamanlarda ise sinir ya da beyinden kaynaklanan bir problem sonucu oluşmaktadır. Bu sebepten dolayı bu durumun daha net anlaşılabilmesi için mutlaka uzman doktora muayene ettirilmesi gerekir.

  Göz Kapağı Sarkması Belirtileri Ve Nedenleri Nelerdir?


            Göz kapağı sarkması, beyin ya da sinirden yapılarından kaynaklanan bir problemden meydan gelmektedir. Bu sorunun oluşmasıyla birlikte gözün tamamen kapanması durumu da söz konusudur. En temel belirtisi de zaten gözün tamamen kapanmasıdır.

            Ayrıca göz kapağının normal zamanlarda olması gerektiğinden daha da düşük olması haline tıpta "Pitoz" adı verilmektedir. Bu problemi yaşayan hastalar problemin hastalık olarak görmediklerinden dolayı kendileri bir takım önlemler almaktadır. Bu önlemler genellikle kaşların kaldırılması göz kapağının sarkmasını engellediğini düşünülmektedir. Bunların dışında baş kısmı geriye doğru atarak göz kapağı sarkmaları dengelemeye çalışılır.

            Bu yöntemler ile göz kapağı sarkmasından kurtulduğunu düşünenler ise tedavisi güç rahatsızlıklarla karşılaşacaklarının farkında bile değillerdir. Bir de göz kapağı sarkmasına bitkisel çözüm yöntemi vardır Bu yöntem sayesinde göz kapağı sarkmaları tamamen ortadan kalkacaktır. Bitkisel çözüme geçmeden önce göz kapağı sarkmalarından nasıl korunur konusuna değinmekte fayda vardır.

 Göz Kapağı Sarkmalarından Nasıl Korunulur?


            Göz kapağı sarkması, göz sağlığına dikkat etmek ve göz kapağı sarkmalarından korunmak için gözlere zarar veren ışık ve tozlardan ve aşırı kozmetik ürün kullanmaktan kaçınılmalıdır. Bu tarz dış faktörler zamanla kasları zedeleyerek vücuda neden olan alerjik reaksiyonlar bazı göz hastalıklarına neden olur. Ayrıca göz kapağı sarkmasına eden olan arpacık vb. gibi göz hastalıkları sonucu oluşan iltihaplı göz kapağını şişmesine sebep olan irinli göz çevresine neden olur. Göz kapağı sarkmasına bitkisel çözüm aşağıdaki gibidir. Göz kapağı sarkmasına bitkisel çözüm, göz kapağı ameliyatı olunduğu gibi bitkisel yollarla da tedavi edilmektedir.

 -Gül,
 -Ebegümeci,
 -Kantaron,
 -Su ve papatyayı birer tutam olmak üzere bir litre suyun içerisine koyarak güzelce kaynatılır. Kaynatıp ılıyan bu suyu günde 2-3 defa aralıklarla pamuk yardımıyla göz kapağına pansuman yapılarak sürülür. Kısa zamanda göz kapağı sarkmasını düzeltecektir.


EmojilerEmojiler