9 Nisan 2017 Pazar

Göz Kapağı Sarkması Nedir?


Göz Kapağı Sarkması Nedir?


            İnsanların yüz bölgelerinde genel itibari ile en fazla dikkat çeken noktaların başında gözler gelmekte. Bununla beraber yine yüz bölgesinde oluşan sorunların çok büyük bir kısmı da yine aynı bölgede kendini göstermektedir. Göz kapağı sarkması, genel olarak estetik bir problem olarak görülmektedir. Hâlbuki gerçekte beyin ve sinirlerde kendini gösteren bir sorundan ötürü ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla göz kapağı sarkması sorunu kendini gösterdiği zaman öncelikli olarak var olan durumun ciddiyetinin anlaşılması adına uzman doktorlar ile irtibata geçilerek göz kapağı sarkması konusunda net cevapların alınması gerekmektedir.

 Göz Kapakları Neden Sarkar?


            Beyin ve sinirlerde oluşan sorunlardan ötürü göz kapağı sarkması sorunu kendini gösteriyor olsa da oluşacak olan bu sorunun tek sebebi bu değildir. Bununla beraber göz bölgesinde oluşan sinir hasarları da yine göz kapağı sarkması nedenleri içerisinde kendine yer bulmaktadır. Ağır kas zaafı sorunu ya da göz kapaklarında çabuk yorulmalara sebebiyet verecek ve göz kapağı sarkması nedenleri olarak bilinecek.

            Son olarak ise göz kapağı sarkması nedenleri arasında gösterilen sebeplerden bir diğer ise küme baş ağrılarıdır. Sıklıkla kendini gösteren bu tarz baş ağrıları sonrasında gözlerin kapaklarında sarkmalar ortaya çıkacaktır. Oluşacak olan bu sarkma sorununun ardından üst göz kapağında sarkma ya da düşüklük ortaya çıkacaktır. Kimilerinde bu durum sonradan kendini gösteriyor olsa da kimilerinde ise doğuştan bu sorun oluşuyor.

 Göz Kapağı Sarkması Tedavisi


            Birçok kişi bu sorunun oluştuğunu fark etse de göz kapağı sarkması tedavisi konusunda adım atmak konusunda çekincede kalıyorlar. Hâlbuki böylesi durumlarda hiç zaman yitirilmeden doktora gidilmesi ve göz kapağı tedavisi ile alakalı gerekli olan her türlü çalışmanın yapılmasına başlanmalıdır. Uzman bir doktor ile yapılacak görüşme sonrasında göz kapağındaki düşüklüğün neden olduğu net bir şekilde belirlenmiş olacaktır.

            Nedenin belirlenmesi sonrasında göz kapağındaki sarkmanın tek ya da çift taraflı olup olmadığı belirlenecektir. Bununla beraber yüksek tansiyon ya da diyabet konusunda da sorgulama işlemleri yapıldıktan sonra göz kapağı sarkması tedavisi için hangi tarzdaki tedavinin etkili olacağına net olarak karar verilecek ve gerçekleştirilecek operasyon ile sorun çözülecektir.


EmojilerEmojiler