8 Nisan 2017 Cumartesi

Göz Kapağı Neden Titrer ? Tedavi Gerektirir Mi ?




Göz Kapağı Neden Titrer ? Tedavi Gerektirir Mi ?

Göz kapağının hızlı bir şekilde titremesi herkesin yaşadığı bir olaydır. Kapak bir kaç saniye hızlıca titreşir. Halk arasında göz kapağı titremesi pek önemli sayılmaz hatta batıl bir inanç olarak bir haberi işaret ettiğini söyleyenler olur. Gerçekten de çoğu göz kapağı titremesi önemli bir sebepten oluşmaz ve kendiliğinden geçer ama bazı durumlarda göz kapağı titremesi bazı rahatsızlıkların habercisidir.


Başlıca göz kapağı titremesi nedenleri olarak şunlar sıralanabilir:
1. Fazlaca kahve veya alkolü içki tüketmek: Kafein ve alkolün birçok zararları bulunmakla birlikte göz titremesine de neden olduğu düşünülmektedir.

2. Yetersiz veya dengesiz beslenme: Yemek miktarından bağımsız olarak yemeklerden yeterli vitamin ve minerallerin alıp alınamadığı önemlidir. Yani bir insan çok yemek yese de yeterli mineral ve vitaminleri almamış olabilir. Burada dengeli beslenme denilen sistemi izlemek gerekir. Mineral ve vitamin eksikliği ayaklarda kramp oluşturduğu gibi gözde titremeye neden olabilir.

3. Bazı ilaçlar: Bazı ilaçlar yan etki olarak göz kapağı titremesine neden olur.
4. Göz hastalıkları, göz kuruluğu, göz alerjisi: Bazı göz hastalıklarının bu tür bir etkisi vardır.
5. Yorgunluk: Aşırı çalışma, uykusuz kalma, uzun süre bilgisayar gibi ekranlara fazlaca bakma göz kaslarını yoracağından seyirmeye neden olabilir.
6. Yaş unsuru: İlerleyen yaşla birlikte çeşitli kaslarda gevşeme olacağından göz kasları da zamanla bu durumdan etkilenebilir.

Göz kapağı titremesi nasıl geçer ?
1. Basit nedenlerle oluşan titremeler saniyeler içerisinde geçer. Bunlar için göz kapağı titremesi nasıl geçer diye dert etmeye gerek yoktur.
2. Yorgunluktan dolayı oluşan titremeler de göz kapağı titremesi nasıl geçer sorusunun cevabı uykudur.
3. Dengesiz beslenme sonucunda oluşan titremeler için gerekirse vitamin ve mineral katkıları doktor kontrolünde alınabilir.
4. Stres kaynaklı olanlar göz kapağı titremesi nasıl geçer sorusunun cevabı en zor olan şıklarından biridir. Zira stresi azaltmak günümüz koşullarında çok da mümkün değildir. Yine de yeşil alanlarda gezinti yapmak, spor yapmak ve eğlenceye vakit ayırmak önerilebilir.

5. Göz ve göz çevresi derisinden oluşan bir rahatsızlık var ise mutlaka doktora gitmeli ve verilen ilaçlar kullanılmalıdır. Ayrıca doktorun vereceği önerilere de uyulmalıdır.


EmojilerEmojiler