13 Nisan 2017 Perşembe

Göz Altı Şişmesi

Göz Altı Şişmesi


            Çoğunlukla kişilerin göz altlarında meydana gelen şişlikler göz altı şişmesi olarak adlandırılmaktadır. Bu şişlikler göz çevresinde gerilmelere, göz altı torbacıklarının belirginleşmesine neden olabilmektedir. Peki göz altı şişmesi neden olur?

 Göz Altı Şişmesi Neden Olur?


            Genellikle göz altında sıvı birikmesi sonucunda bu bölgede şişlikler ortaya çıkmaktadır. Bu şişkinliğin farklı sebepleri bulunur.

 1- Karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları: Eğer vücudun büyük bir bölümünün yanında göz altlarında şişlik varsa bu durumun kaynağı genellikle karaciğer ve böbreklerdeki rahatsızlıklardır.
 2- Alerjik reaksiyonlar: Kişilerin yediği besinler, kullandığı krem, kozmetik ve cilt ürünleri alerjik reaksiyon göstererek göz altında şişliklere neden olabilir. Bu sebeple kişinin kendisini tanıyarak alerjisi bulunan besin ve maddelere karşı tedbirli olması gerekmektedir.
 3- Uykusuzluk ve yorgunluk: Göz altı şişmesi neden olur? Sorusunun en yaygın cevabı ise uykusuzluk ve yorgunluktur. Kişinin uykusuz kalması, gün içinde çok yorulması, uzun süre televizyon, telefon, bilgisayar gibi göz yoran aktivitelerle uğraşması, çok kitap okuması gibi birçok neden göz altı şişmesine neden olabilir.

            Bu durum ciddi bir sağlık sorununu teşkil etmese de kişilerin dinlenmesi ve gözlerini çok yormaması tavsiye edilir. Uykusuzluğun yanı sıra çok uyumak da göz altında şişliğe neden olabilir. Peki, bu tip göz altı şişmesi nasıl geçer? Kişi uyandığında göz altlarındaki şişliği fark edecektir. Bu sebepten oluşan şişlikler kısa sürede kendiliğinden sönecektir. Tüm bu nedenlere bağlı olarak göz altı şişmesi nasıl geçer?

 Göz Altı Şişmesi Nasıl Geçer?


            Göz altı şişmesinin geçmesi için öncelikle şişliğin nedenini bilmek ve vücudu gözlemlemek önemlidir. Eğer göz altının yanında tüm vücutta geçmeyen bir şişlik varsa mutlaka doktora gidilmelidir. İç hastalıklarla bağlantılı olabilecek bu tür şişmeler doktorlar tarafından teşhis edilerek uygun tedavi uygulanır. Göz altı şişmesi iç hastalıklarla alakalı değilse kişiler birtakım önlemler alarak bu problemin önüne geçebilir. Uykudan uyanıldığında sürekli olarak göz altı şişmesi problemi varsa uyku pozisyonunu ayarlarken sırt üstü yatmak, uyku öncesi su içmeyi azaltmak, tuz tüketimini en aza indirgemek ve en fazla 8 saat uyumak uyku kökenli göz altı şişliklerinin geçmesine büyük bir katkı sağlayacaktır.

            Uyku öncesi tedbir alınamadıysa ani şişlikler için bir poşetin içine birkaç adet buz atın. Bu şekilde göz altlarınıza en fazla 5 dakika kadar buzları tutun. 5 dakikayı geçmemesine özen gösterin. Bu uygulama ile göz altlarınızda oluşan uyku ve yorgunluğa bağlı şişlikler geçecektir. Bunun yanı sıra ılık ya da soğuk haldeki çay suyu ile pamuk yardımıyla göz altlarınıza pres yapabilirsiniz.

Benzer Makaleler: Göz Altı Şişmesi Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey


EmojilerEmojiler