27 Mart 2017 Pazartesi

Şişen Göz Kapakları Ve Gözaltı Torbaları

Gözaltı Torbaları

Şişen Gözler Ve Gözaltı Torbaları


Göz Şişmesi ve Göz Altı Torbaları Nedir?

            Oldukça büyük estetik sorunlarından birisi olan aynı zamanda bir rahatsızlık olarak tıp biliminde yer alan göz şişmesi pek çok farklı nedenden dolayı oluşabilmektedir. Özellikle aşırı uyumak veya uykusuz kalmak, fazla alkol sigara ve madde kullanımı, bilgisayar, televizyon ve telefonlar gibi uzun süreli kullanıldığı takdirde gözlerde yorgunluk oluşturan cihazlar göz şişmelerine ve gözaltı torbalarının oluşmasına neden olmaktadır. Bunun yanı sıra aşırı derecede tuz kullanımı da gözaltı torbaları ve göz şişmelerine neden olmaktadır.

 Göz Şişmesi ve Göz Altı Torbaları Neden Olur?

            Gözlerde meydana gelen şişmeler ve gözaltı torbalarının oluşmasında birçok neden bulunmaktadır. Bu nedenler arasında:

 * Uzun süre uyumamak veya aşırı uyumak,
 * Stres ve psikolojik sorunlar,
 * Uzun süre veya karanlık ortamlarda kitap okumak,
 * Fazla bilgisayar, televizyon ve telefon kullanmak,
 * Düzensiz beslenmek,
 * Aşırı derece alkol, sigara, madde ve kafeinli içecek tüketmek,
 * Fazla tuzlu ve yağlı besinler yemek,
 * Gebelik ve gebelik sonrası dönemler, yer almaktadır.

            Bu anlamda oluşan göz şişmeleri ve gözaltı torbaları evde hazırlanabilecek kürler ve çeşitli kremler yardımı ile ortadan kaldırılabilmektedir. Fakat bu nedenlerden bağımsız olarak meydana gelen ve çeşitli enfeksiyon ya da hastalıklar nedeni ile oluşan göz şişmesi ve gözaltı torbalarında tıbbi teşhis ve müdahale kesinlikle şarttır.

 Göz Şişmesi ve Göz Altı Torbaları Nasıl Geçirilir?

            Gözaltı torbalarının tedavisinde ve göz şişmesi tedavisinde genellikle evde yapılabilecek kolay kürler ve kremler kullanılmaktadır. Öncelikli olarak tedavi aşamasında yukarıda yer alan ve bu şişlik ve torbaların oluşumuna neden olan faktörlerden uzak durmak önemlidir. Bundan sonra ise özellikle saf ve kaliteli malzemelerden üretilmiş, alerji yapmayan, mümkünse içerisinde kafein, A, E ve C vitaminlerini barındıran kremler kullanılmalıdır. Bunların yanı sıra yatarken yüksek bir yastık tercih etmek, dengeli ve düzenli beslenmek, içerisinde bulundurduğu sodyum oranı ile mükemmel bir ilaç olan salataları tüketmek, demir eksikliklerini gidermek için bol bol meyve tüketmek, az da olsa spor yapmak göz şişmesi ve gözaltı torbalarında oldukça etkili yöntemlerden birisidir. Bunlara ilave olarak göz ve çevresinde demlenmiş çay kürü bekletmek, buz ile kısa süreli presler yapmak da göz şişliğini ve göz torbalarını yok etmektedir.


EmojilerEmojiler