26 Mart 2017 Pazar

Göz Kapağımız En Hassas Bölgelerdir

Göz kapağı şişmesi

Göz Kapağımız En Hassas Bölgelerdir


Göz kapağı yüzün belki de en hassas bölgelerinden biridir. Bu yüzden hassasiyetine özen gösterilmelidir. Göz kapağı dış etkenlerden, alerjik yapıdan veya yorgunluktan etkilenerek şişme yapabilir. Bu yüzden hangi etkenin sebep olduğunu tespit ederek bu nedeni ortadan kaldırmanız gerekmektedir.

 Göz kapağı şişmesi neden kaynaklanabilir?


 * Göz kapağı şişmesi yorgunluktan kaynaklı olabilir. Uykusuz kalmak, sürekli bilgisayar gibi sabit bir yere bakmak ve gözleri dinlenmemesinden, yoğun tempolu çalışmaktan dolayı şişebilir ve dinlendirilmediği müddetçe şişliği inmeyebilir.

 * Göz kapağı şişmesi ayrıca bazı bakteri ve mikroplardan kaynaklanabilir. Kullandığınız makyaj malzemeleri özellikle alerjik yapısı bulunan kişilerde göz kapağı şişmesine sebep olabilir. Kullanmakta olan kremlerde yine aynı şekilde göz kapağının şişmesine sebep olabilir. Bu bölgede bakteri oluşumu ya da dışarıdan alınan mikrobik bir durum göz kapağınızda hassasiyet oluşturup, şişmesine neden olabilir.

 * Göz kapağı şişmeye başladıysa ve yapılan müdahaleler eğer sonuç vermiyorsa başka bir hastalığın belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Bu durumlarda da mutlaka öncelikle göz doktoruna eğer çözülemiyorsa göz doktorunun yönlendirdiği başka bir bölüme gidilmelidir. Çünkü vücudun herhangi bir yerinde oluşan sıkıntılar kısa sürede düzelmiyorsa mutlaka başka bir organda oluşan bir rahatsızlıktan kaynaklanmaktadır.

 Göz kapağı şişmesi olduğunda nasıl bir önlem alınabilir?


 - Gözünüz ve göz kapağı dinlendirilmelidir.
 - Demlenmiş çayı soğutarak bir pamuk yardımı ile kompres yapılabilir. Ayrıca poşet bitki çayları da yine aynı şekilde gözünüz kapalı iken üzerine konularak bir süre bekletilip yenilenerek bir kaç sefer uygulandığında şişmeyi engelleyebilir.
 - Alerjik bir yapınız var ise kullanmakta olduğunuz makyaj malzemelerini ve kremleri değiştirebilirsiniz. Bunların sebep olduğunu anlamak içinde kullanmaya ara verdiğinizde şişme oluşmuyorsa mutlaka ürün değişimi yapmalısınız.
 - Tuz tüketimini ve sıvı tüketimini en aza indirerek şişmesinin ne derece olduğunu kontrol edebilirsiniz.
 - Tüm bunları yapmanıza rağmen eğer halen iyileşme olmuyorsa mutlaka bir doktora başvurmalısınız.

            Göz kapağı şişmesi veya farklı bir reaksiyona sebep olan hastalıkların tespiti ilk süreçte tespit edildiklerinde daha kısa sürede tedavi edilmektedir. Bu yüzden aldığınız önlemler yeterli olmadığı takdirde mutlaka bir doktor ile görüşerek müdahale edilmesi tavsiye edilmektedir.


EmojilerEmojiler