5 Şubat 2017 Pazar

Göz Şişmesine Bitkisel Çözüm

Göz Şişmesine Bitkisel Çözüm

1. Göz şişkinliğine ne yapılmalı: Tuz


– Gözlerimiz deki şişmelerin azalması için tükettiğimiz tuz miktarı azaltılmalıdır. Yüksek oran da tuz tüketilmesi vücudumuz da su tutulmasına yani ödeme neden olurlar. Bu da gözlerimizin şişmesine neden olur..


2. Göz şişkinliğini ne geçirir: Su tüketimi


– Gözlerimiz dek, şişmelerin azalması için su tüketiminin artırılması gerekir. Her gün 3 litreye yakın suyu düzenli olarak gerekir. Su tüketimi vücudumuz da ki toksinlerin dışarı atılmasını kolaylaştırır.

– Suyun yanı sıra bitkisel çaylar ve sebze suları da, sağlıklı içecekler de tüketilebilir.


3. Göz şişkinliğini gidermek için soğuk su ile yıkama


– Şişmelerin azaltılması ve olası ağrının giderilebilmesi için gözlerimizin soğuk su ile yıkanması önerilir. Soğuk su, şişmeleri azaltır ve olası iltihabı önler. Kızarıklıkların da azalmasını sağlarlar.

4. Göz şişliklerine çözüm: Patates maskesi


– Gözlerimiz de oluşan şişmeler için en etkili çözümler den biri de patates maskesidir. Patates cildimiz için de kullanılan etkili çözümler den tanesidir.

– Patates dilimler halinde kesilir. Ardından buz dolabın da bekletilir. Daha sonra gözlere kompres olarak uygulanır. Bir süre bekletilip suyla durulanır.

5. Göz şişliklerini ne indirebilir: (Yumurta akı)


– Bir adet yumurta akı güzelce çırpılır. Köpük haline geldiğin de göz kapaklarımıza bir bez yardımı ile uygulanır. Bir süre bekletildikten sonra su ile durulanır. Düzenli olarak uygulandığında son derece etkilidir.

Göz Şişmesine Salatalık Uygulama

6. Göz şişlikleri nasıl iner: Salatalık maskesi


– Salatalık da patates gibi etkili bir çözümdür. Cildimiz  için son derece faydalıdır.

 – Bir adet salatalık dilimler halinde kesilir ya da püre haline getirilir. Daha sonra buz dolabın da soğutulur ve bez yardımı ile göz kapaklarımıza uygulanır. Yaklaşık 5 ya da 10 dakika kadar bekletildikten sonra Ilık su ile durulanır.

Göz Şişmesine Çay Yöntemi

7. Göz şişliğine çay


– Yeşil çay veya siyah çay gözlerimiz deki tahrişi engellerken aynı zamanda ağrıları da azaltır. Şişmelerin hafiflemesine yardımcı olur.

– Yeşil çay  veya siyah çay demlendikten sonra buz dolabın da bekletilir. Ardın dan bu çay poşetleri göz kapaklarımıza uygulanır. Bir süre bekletildikten sonra su ile durulanır.

8. Hijyen


– Gözlerimiz deki şişmeler enfeksiyon sonucu oluşabilir. Bu durum da gözlerimizin gün içerisin de bol bol su ile yıkanması önerilir. Bu şekilde bakterilerin artması engellenebilir.

9. Çalışma molaları


– Gözlerimizin şişmesine uzun süre bilgisayara bakılması da neden olabilir. Bu nedenle işteyken veya bilgisayar başındayken 1 saatte bir ara verilmesi, gözlerimizin dinlendirilmesi önerilir.

10. Makyaj malzemeleri


– Kullanılan makyaj malzemelerine dikkat edilmelidir. Bazı ürünler içerdikleri kimyasallar nedeni ile gözlerimizin iltihap kapmasına neden olur. Bu da göz kapaklarımızın şişmesine neden olur.

– Daha çok bitkisel içerikli kozmetik ürünlerinin kullanılması önerilir.

11. Göz masajı


– Gözlerimiz deki şişlikler için önerilen bir diğer çözüm masajdır. Masaj kan akışının artmasına yardımcı olur.

– Gözlerimize göz kapaklarımızın kenarların dan başlayarak parmak uçları yardımı ile hafifçe masaj yapılmalıdır. Cilt çekiştirilmeden noktasal hareketler yapılması gerekir.

12. Kapatıcılar

– Göz altlarımızdaki şişmelerin ve kahverengi lekelerin azaltılması için bitkisel içerikli kapatıcıları kullanabilirsiniz. Örneğin; kafein gibi uyarıcı maddeler içeren kapatıcılar sıkılaştırma sağlar ve şişliklerin hafiflemesine yardımcı olmaktadır.

13. Egzersiz

– Düzenli egzersiz genel sağlık için fayda sağladığı gibi görme sağlığı için de fayda sağlar. Kanın akışının artırılmasına yardımcı olurlar. Her gün düzenli olarak yürüyüş ve hafif tempolu koşu gibi egzersizler yapılabilir. Yüzme ve kardiyo egzersizleri de önerilir.

Gözlerimiz deki şişlikler için tüm bu bitkisel ve doğal çözümler uygulanabilir. Ancak şişlikler uzun zamandır devam ediyorsa, yayılıyorsa veya sık yaşanıyorsa başka bir rahatsızlık söz konusu olabileceği için uzman bir doktora danışılmasında fayda olacaktır.

Hepinize Sağlıklı Günler Dileriz..

2 yorum

süper bir makale yazmışsınız. emeği geçenlere teşekkürler

tavsiyelerinizi düzenli uyguluyorum. şimdiden azda olsa faydası görmeye başladım.


EmojilerEmojiler