7 Şubat 2017 Salı

Göz Sağlığını Korumak İçin Öneriler

 
göz hastalıkları

 

Göz Sağlığını Korumak İçin Öneriler  


Göz ağrısının, gözün  yüzey kısmı üzerin de yada  gözünüzün daha derin yapıları içerisinde de ortaya çıkabilir.  Gözünüzün yüzeyin de meydana gelen göz ağrıları, yanma ve kaşıntıyla tarif edilebilir. Gözünüzün yüzeyin de meydana gelen ağrı genel de yabancı bir nesne veya göz enfeksiyonlarının neden olduğu tahriş sonucu ortaya çıkmıştır, göz zarının ısınmasıyla birlikte kaşıntı oluşur.

   Gözün iç kısımların da zonklama veya şiddetli ağrısı, ciddi olabilir ve tıbbi müdahale gerekebilir. Şiddetli göz ağrısıyla birlikte görme kaybı da  varsa mutlaka Uzaman bir doktora başavurulması gerekir...

    - Alerji
    - Blefarit, göz kapaklarını etkileyen iltihap,
    - Göz kaballarındaki tıkanmalar,
    - Salazyon, göz kapağı üzerindeki kis,
    - Kontakt lens sorunu,
    - Kornea aşınması,
    - Göz kuruluğu,
    - Ektropiyonu,
    - Göze yabancı cismin zarar vermesi yada etkilemesi,
    - Glokom ve basınç sebebiyle sinirlerin zedelemesi,
    - Baş ağrısı,
    - Travma veya yaralanma
    - Gözün renkli kısmında iltihap,
    - Optik sinir iltihabı,
    - Göz zarında iltihap,
    - Göz kapağının çevresin de şişmeler yada kızarıklıkların oluşması,
    - Gözlerin orta tabakasın da iltihaplanma,

Aşağıdaki durumlarda mutlaka 112’yi arayatak acil yardım istemelisiniz;


    * Alışılmışın dışında, şiddetli göz ağrıları,
    * Görüşte ani değişiklik, bulanık veya görememe,
    * Göze dokunulduğunda çok acı vermesi,
    * Göz ve karın ağrısıyla birlikte kusma,
    * Kimyasalların neden olduğu göz ağrısı,
    * Gözün dışa doğru çıkması,
    * Göz hareketlerinde zorluk veya kayop,

Bu durumlar da mutlaka acil tıbbi yardım almanızı öneririz. Yukarı da belirttiğimiz göz ağrısının arkasın da yatan bir çok sebep olabilir, ve bu sebepler çok geniş yelpazeyi kapsamaktadırlar. Sorun ve ağrının şiddeti ne olursa olsun, göz ağrılarını mutlaka dikkate almalıyız ve öncelikli olarak doktorumuza başvurarak ağrının sebebinin altında yatan sebeplerin belirtilmesini istemelisiniz. Doktorunuzun yapacağı analizler sonucun da uygun tedaviyi gene doktorunuz belirlemelidir.

   Göz ağrılarımızın tedavisini kendimiz teşhis koyarak tedavi etmeye çalışmamalıyız, aksi taktir de telafi edilemeyecek ciddi göz sağlığı problemlerine neden olabiliriz. Doktorumuzun belirlediği tedavinin  yanın da,  yine doktorumuza danışarak tedavinin etkisini arttırmak için aşağıdaki yönetmeleri kullanabilirsiniz;

   Göz ağrısına anlık rahatlama sağlayabilecek bazı bitkisel tedavi çeşitlerini ve yararlı yiyecekleri böyle sıralayabiliriz;

Soğuk Kompress:   Etki gören göz çevresine soğuk kompress uygulamak anlık ferahlamaya neden olabilir. Bunu yapmanın en kolay yolu, soğuk suya bezi bandırın ve gözlerinizin üzerine koyun. Bunu günde birkaç kez yapın. Ayrıca ve ayrıca; Papatya çayını buzdolabına koyun, ve soğumasını bekleyin, papatya çayı soğuduktan sonra 10 dk arayla bir pamuk ile gözlerimize uygulayalım. Gözdeki ağrının çabuk düzelmesi için günde 3 kere bu işlemi tekrar edin.

Salatalık: Salatalığın içerdiği mineraller, şişlik, tahriş ve göz kaşıntıları gibi sorunları etkili bir şekilde iyileştirir. Göz ağrısı için salatalık kullanılabilir.Salatalığı iyice yıkadıktan sonra dilimlere doğrayın, ve buzdolabına koyun.. İyice soğuduğundan emin olduktan sonra salata dilimlerini 10-15 dakika boyunca gözlerinizin üzerine koyun. Göz ağrısının daha hızlı iyileşmesi için günde 3-4 kere bunu yapınız..

Soğuk Süt: Kemik yapısı ve kemiklerin sağlığı  için oldukça yararlı olan süt; göz ağrılarımızı  gidermeye de faydalı olacaktır. Özellikle de alerjilerin sebep olduğu kaşıntılar dan meydana gelen göz ağrılarını giderebilir.Soğuk sütle gözlerimizi masaj yaparak ovalayabiliriz. Ayrıca da soğuk süte pamuk bandırarak gözlerimize uygulayalım, kısa süre de şiş ve ağrıların geçtiğini göreceğiz..

Gül Suyu: Saf gül suyu gözlerde ki ağrıları tedavi etmek için kullanılabilir. Soğuk gül suyu gözlerde ki kaşıntı ve şişmeyi engeller.Gün de en az iki kere gözlerimizi yıkayabiliriz. Bunun yanın da saf gül suyu damlası, iltihabı ortadan kaldırtabilir, böylece de iltihapların neden olduğu göz ağrılarını saf gül suyuyla gidermiş oluruz...

Su ve Tuz:  Su ve tuz, göz ağırlarına ve kaşıntıların da kolayca kullanılır, ve oldukça da  faydalıdır. Su ve tuz kombinasyonunu aynı zaman da gözlerin temizlenmesini, kir ve mikroplar dan arınmasını da sağlar. Bununla birlikte antibakteriyel özelliği olan tuz, bakterileri ortadan kaldırtır.Bir çay bardağı suya, bir çay kaşığı tuz koyun.. Ve tuz iyice eriyene kadar suyu karıştırın. Daha sonra da gözlerinizi kapayarak iyice etrafını ve göz kapaklarını yıkayınız. Soğuk tuz suyu ile bu işlemi daha iyi verim almak için günde 3-4 kere tekrarlayın.

Yeşil Çay: Yeşil çay göz ağrılarına neden olan iltihaplanma ve kaşıntıları gidermeye karşı oldukça etkili bir yöntemdir. Aynı zaman da gözleri mikroplar dan temizler. Bir fincan su da yeşil çayı kaynatın ve soğuması için buzdolabına koyun. Yeşil çay soğuduktan sonra, göz ağrısı veya kaşıntılı şişlik geçene kadar günde 2-3 kere gözlerinize uygulayınız.

Aloe Vera:  Aloe vera özellikle kuruluktan kaynaklanan göz ağrılarını yatıştırıcı özelliği ile bilinir. Göz kuruluğunu gidermesinin yanın da da mikroplar dan da arındırabilir. Bir bardak suya biraz mürver çiçeği koyun ve kaynatın, daha sonra da bu kombinasyonu buz dolabına koyun ve soğutun. Göz ağrısı geçene kadar günde iki üç kere gözlerinize uygulayınız. Gözlerinizi kapatarak göz kapakları ve etrafını iyice yıkayınız.

Ham Patates:  Ham patatesin cildi sıkılaştırıcı özelliği vardır bunu biliyor muydunuz ? Bu özelliğin den dolayı gözlerde ki kaşıntı ve iltihabı ortadan kaldırabilir.Ham patatesi iyice yıkayın ve dilimleyerek buz dolabına koyun yatmadan önce soğuk patates dilimlerini gözlerinize koyun. Buna 3-4 gün devam edin.

Hepinize Sağlık Yaşam Dilerim..


EmojilerEmojiler