4 Şubat 2017 Cumartesi

Göz Altı Torbaları ve Şişliğin Geçmesi İçin Yapılması Gerekenler

 
Göz Altı Torbaları ve Şişlik

Göz Altı Torbaları ve Şişliği Geçmesi İçin Yapılması Gerekenler

Göz altı torbalarının şişmesi güzelliğimizin en büyük düşmanı konumundadır. Özellikle uykusuz geceler den sonra karşı karşıya kaldığımız göz altı torbalarının şişliği, uykusuz gecelere bağlı olma dan şurada saydığımız bir çok nedene bağlı olabilir. Göz altı torbaları eğer kısa süreli, uykusuzluk veya yorgunluk gibi nedenlerden ortaya çıkıyor ise, alın size göz altı şişlikleri ve torbalanmalarının geçmesine yardımcı önerilerimiz ve tedavi yöntemleri. Göz altı torbalarına karşı tavsiye ettiğimiz ipuçlarını denerken, gözünüze zarar vermemek için lütfen dikkatli olunuz.!

Göz Altı Torbaları Neden Şişer?


    Yaşlanma: Yaşınız ilerledikçe göz altların da bulunan derimiz incelir ve o bölge de torbalanmalar oluşabilir. Göz altı bölgesin de bulunan derinin vücudunuza göre daha ince olması da göz kapaklarınızı düşürerek bu bölge de bulunan kasların bozulmasını veya gözaltı torbalarının sarkmasına neden olabilir.

    Uykusuz Kalmak: Uykusuz geçen gecelerin sabahın da gözlerinizin şiştiğine bir çoğumuz şahit olmuşuzdur. Göz altı torbalarının şişmesin de en büyük etken sağlayan uykusuzluk, uyku bozukluğu yaşayan kişiler de genellikle görülen bir hastalıkltır.

    Stres: Stres sonucun da göz altın da bulunan yağ keseleri etkilenir ve fıtık la şa bilir.

    Yorgunluk: Yorgun geçen bir günün sonrasın da kaliteli bir uyku geçirseniz bile gözlerimiz şiş uyanabiliriz.

    Kalıtım: Genetik sebepler den ötürü gelen göz altı torbalanmaları oluşabilir. Ailenizin için de göz altı torbalanması var ise genç iken görülmeyen hastalık 20’li yaşlar dan sonra ortaya çıkmaya başlayabilir Demedi demeyin..

    Sodyum: Vücudunuzun sodyumu fazla alması vücudunuzun su tutmasına neden olur, ve bunun sonucun da da deride şişlikler meydana gelir. Bunlar dan en çok etkilenen bölge ise göz altı torbalarımızdır.

    Su Kaybı: Vücudumuzda ki su kaybı gözaltı torbalarımızın şişmesine neden olur. Gün içinde 2 litre su içerek, su kayıpların dan dolayı oluşabilen göz altı  şişliklerini önleyebiliriz.

    Altta Yatan Hastalıklar: Alerjik reaksiyonlar, böbrek rahatsızlıkları, tiroit sorunları ve enfeksiyonlar göz altı torbalarının şişmesinde büyük ve önemli rol oynar.

    Gözleri Ovuşturarak Kaşımak: Göz altı bölgesin de ki derimiz oldukça incedir ve sert şekil de tepki gösterdiğimiz de anın da tepki verir ve şişme meydana gelir.

Göz Altı Torbaları ve Şişlikleri Nasıl Geçer?

1. Göz Altı Torbaları ve Şişkinlik İçin Çay

Göz altlarımıza çay koymak
hemen hemen herkes tarafından bilinen güzel ve işe yarayan bir yöntemdir. Yeşil çay yada siyah çay kullanabiliriz, Her ikiside gözaltı şişlikleri için etkili bir yardımcımızdır. Çay gibi yine gözaltı şişliklerine çok iyi gelen bir çok yöntem açıklayacağım, yazımın devamın da bulabilirsiniz...



Göz altlarına çay nasıl uygulanmalı?

2 adet poşet çayı kaynamış suda 2 dakika kadar bekletin.   Daha sonra soğumaya bırakın. Çaylar soğuduktan sonra göz altlarınıza torbasıyla birlikte koyun. 10-15 dakika kadar beklettikten sonra atınız.


2. Salatalık Uygulama Yöntemi

Salatalık, cildi toparlayan ve sakinleştirici etkisiyle de bilinir. Cildimize ihtiyacı olan nemi kazandırmak tan, göz altı morluklarımızı geçirmeye ve kırışıklıkları azaltmaya kadar bir çok amaçla salatalık cilt bakımında kullanılabilir. Bir çok vitamini barındırdığın dan dolayı cildimizi besleyip toplanmasına yardımcı olur.

Tabağın içine 1 tane salatalık dilimleyerek buzdolabına koyun.  10 dk. süre kadar dolapta bekleyerek sonra göz altlarınıza bir kaç dilim salatalık  koyun. 5 dakika kadar sonra bu dilimler ısınınca dolaptan bir kaç dilim daha alarak bu işlemi tekrar edin. Aşırı şekilde soğuk bir uygulama yapmayın ve toplam olarak 10-15 dakikadan fazla bu işleme devam etmeyiniz. Göz çevresi hassas olduğu için beklenmeyen sonuçlara karşı dikkatli olun.

Göz Şişmesine Kaşık Uygulama

3. Soğuk Kaşık Uygulama Yöntemi

Göz altı torbalarına ve şişliklerine soğuk tedavi uygulanması bölge de ki toksin ve suyun dağılmasına yardımcı olur. Soğuk kaşık uygulaması genellikle sabah kalktığımız da şiş göz altlarıyla uyanmamız da oldukça etkili gelecektir.

2 adet kaşığı buz dolabına koyup 10 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra göz altlarınıza kaşığın dışına değdirip 5 dakika gibi bir süre bekletin. Dilerseniz bu işlemi tekrar edebilirsiz. Ancak 10 dk.'dan fazla uygulamanız tavsiye edilmez.

4. Yumurta Beyazı ile Mini Maske

Yumurtanın beyazının cildinizin kırışıklıklarını önleyen ve cildinizi gerginleştiren özelliğinden yararlanabilirsiniz. Göz altı torbalarına uygulayacağımız bir doğal maskeyle bu bölgenin, sıkılaşarak şişliklerin dağılmasına fayda sağlayabilirsiniz

Buzdolabınızdan soğuk bir adet yumurtayı alınız. (dikkat: soğuk olması önemlidir) Yumurtanın beyazını ayırıp bir kabın içine koyarak yumurtayı iyice çırpın. Temiz parmaklar ya da fırça yardımıyla göz altlarına uygulayınız. Gözü kaçırmayın buna dikkat etmelisiniz. 10-15 dk bir süre kadar beklettikten sonra durulayın.

5. Bol Bol Su Tüketmek

Göz altı şişkinliğimize sık sık maruz kalıyorsanız su tüketiminizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Yetersiz su tüketimi göz altlarında su toplanmalarına neden olur. Vücudunuz da baş ağrısı gibi bir çok rahatsızlık yetersiz su içmekten kaynaklanabiliyor olabilir. Bu sebeple sağlıklı bir vücut için günde en az 2 litre su tüketiniz.

Sağlıklı Günler Dileriz..


EmojilerEmojiler