4 Şubat 2017 Cumartesi

Ağlayınca Oluşan Göz Şişmesi Nasıl Geçer?

  
Ağlayınca Gözlerin Şişmesi

    Ağlayınca Oluşan Göz Şişmesi Nasıl Geçer?

İster sert bir karakterimiz olsun, isterse duygusal; herkes zaman gelince ağlamaya ve içini boşaltmaya ihtiyaç duyar.!

     Ağlamak genellikle rahatlama sağlar ve psikolojik olarak iyi gelir ama başkalarının bunu bilmesini istemez. Yüzünüz de ki işaretleri yok etmeniz gerekebilir. Ağladıktan sonra göz şişmesi, gözlerimizin ve burnumuzun kızarması, etrafımızdakilerin bize ne olduğunu sormasına sebep olabilir. Amma velakin ; bir kaç adım da bu belirtilerden kurtulabiliriz. Ağladıktan sonra göz şişmesine karşı ilk önlem aslında ağlarken alınır.! Yüzümüzü rahatlatalım ve gözyaşlarımızın akmasına izin verelim. Nefesimizi tutmak ve yüzümüzü sıkarak gözyaşlarımızı içeri de tutmak yüzümüz de ki kırmızılaşmayı ve şişkinliği daha da kötü yapar. Düzenli ve derin nefes almaya çalışarak ağlayın. Bu şekil de bittikten sonra hem daha iyi görünebilir hem de daha rahatlamış olabilirsiniz. . . .

   Kızarma ve şişkinlikleri önlemek için yüzümüzü serin suyla yıkayalım ve daha belirgin bölgelere odaklanalım. Eğer makyajınız var ise ve bozulmuşsa, bir mendille düzeltelim. Burnunuzu yumuşak bir kağıt mendile sümkürerek temizleyin. Burnunuzun dolu ve kırmızı oluşu ağladığınızı belli etmektedir. Havlu peçete sert dokusundan dolayı kullanıldığında bu kırmızılığı daha kötü yapabileceğin için tercih etmeyin. Fakat havlu peçetenin daha uygun bir kullanımı vardır. Çok soğuk bir suyla ıslatınız. Sonra gözlerinizin çevresindeki şişik alanların üstüne koyun. Aynısını evdeyseniz, buzlukta 10-15 dakika beklettiğiniz kaşıklarla da yapabilirsiniz. Gözyaşı kanallarının üstüne hafif bir şekilde bastırıp başlayın ve dış taraflara doğru ilerleyin.

   Ağlayınca göz şişmesini daha az belirgin bir hale getirmek istiyorsanız yatıştırıcı, göz damlalarını kullanabilirsiniz. Bazı göz damlaları, kırmızılığı azaltma amacıyla bu iş için üretilmiştir lakin sıradan göz damlaları da etkili olabilir. Her göze 1-2 damla damlatabilirsiniz. Kalan kırmızılığı sarı veya yeşil bazlı kapatıcı ile kapatarak, kapatıcıyı gözlerinizin alt tarafına ve burnunuzun etrafına sürün ve hafif bir pudra uygulayınız.

   Bir kaç derin nefes alın ve kendinizi aynada kontrol edin. Bazen yaşlar akmaya başladığında tamamen durdurmak zor olur. Tekrar geleceğine dair içinizde bir his varsa yanınızda bir mendil bulundurmakta fayda var. Hafifçe göz yaşlarınızı silmek yüzdeki belirtileri oluşmadan engelleyebilir. Eğer fazla zamanınız varsa gözlerinizin üstüne salatalık dilimleri veya soğutulmuş yeşil çay poşetleri de yerleştirebilirsiniz.

İkisinde de doğal olarak gözlerin şişmesini önleyen unsurlar bulunur. Kafanızın altına bir yastık koyup şişkinliğe sebep olan sıvıların yüzden aşağıya doğru inmesine de yardımcı olabilirsiniz. Özellikle de ağladıktan hemen sonra uyuyacaksanız, bunu yapmanızı tavsiye ederim, çünkü uyurken göz kırpılmayacağın dan ve sıvılar boşaltılmayacağın dan gözler daha çok su tutabilir.

Hepinize Ve Herkese ... Sağlık Gün Geçirmeniz Dileğiyle.. Sağlıcakla Kalın.!


EmojilerEmojiler