4 Şubat 2017 Cumartesi

Göz Şişmesi Nedenleri? Tedavi Yöntemleri?

Gözün Şişmesi

Göz Şişmesi

Gözlerin şişmesi aslında tıp dünyasında, göz kapağı şişmesi olarak da adlandırılabilir. Zira asıl şişen gözler değildir, asıl şişen göz kapaklarımız olduğundan bizlere gözlerimiz şişmiş gibisinden gözükebiliyor. 
Bu durumu göz altı şişmeleriyle  karıştırmamak gerekir, çünkü bu iki durum başka hal ve rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Eğer göz kapaklarınızda şişkinlik hissediyorsanız bu aslında fazla uyumanız dan olabileceği gibi çeşitli rahatsızlık ve hastalıktan da kaynaklanıyor olabilmektedir.
Düzenli olarak, göz kapağı şişmesine neden olan sorunlar arasında böbreklerimizden kaynaklanan hastalıklar; tiroid hastalıkları, solunum ve şeker problemleri veya alerji gibi farklı rahatızlıklar yer alabilmektedir. Bu nedenle kesin bir teşhiş koyulabilmesi için uzman doktora görünmek gerekebilir. Kocakarı ilaçlarıyla kendi kendinize tedavi yapılmamalıdır. Bu tür hastalıkların bir çoğu can sağlığını tehdit ettiği için işinizi şansa bırakmamalısınız.
Eğer bahsettiğim rahatsızlıkların sizde olduğunu düşünüyorsanız, sıra geldi uyku alışkanlıklarınıza. Genellikle oldukça ince bir yapıya sahip olan ve kan toplayan göz kapaklarımız, çok ince bir yastık kullanıyorsanız kolay şişer veya yüz üstü yatarsanız beyninize gelen kan nedeniyle yine şişkinlik gösterebilir. Bu şişkinlikler birkaç saat dik durum da bulunursanız, kendiliğinden geçer ancak bu bir kaç saat dışında işleriniz var ise, oldukça rahatsız edici olabilir.
Ama vücudumuzun farklı bölgelerinde ödem bulunuyor ise ve bu tür ödemler yatma biçiminiz, ters durma, spor, masaj ve herhangi bir nedenden ötürü yüze doğru gelirse, yeniden göz kapaklarınız da şişkinlik yapabilir. Taa ki vücudun kimyasını bozabilecek tütün mamülleri, alkollü içecekler, çok yada az uyku, kontrolsüz kullanılan makyaj malzemeleri gibi başka dış etkenler de göz kapaklarımızı hızlıca şişir ve göz şişliğine neden olabilir.
Bir çok kez çeşitli yiyecek ve içecekler tüketen fakat suyu az içenlerin de su ile tuz dengeleri bozulacağı gibi malesef göz kapaklarının da şişkinlik göstermesi mümkün olabilir. Özellikle kafein (Çay, Kahve)  tüketiminin oldukça fazla olduğu Toplumumuz da bu gibi durumlar neredeyse su tüketilmemesi anlamına gelmektedir. Fakat en çok yazın kendisini göstermektedir. Günlük tüketmemiz gereken suyu tüketmememiz kirli kanın temizlenmesini de zorlaştıracağı gibi, en azından günlük 2 litre su tüketimi gerçekleştirmenizi tavsiye ederim.

Sağlıklı Günler Geçirmeniz Dileğiyle.. 


EmojilerEmojiler