15 Nisan 2017 Cumartesi

Göz Hastalıkları Nelerdir ?

Göz Hastalıkları Nelerdir ?


            Çağımızda göz hastalıkları giderek artmakla birlikte kullandığımız teknolojik cihazlar ve bilgisayar gibi aletlerin kullanımıyla gözlerimiz daha çok etkilenmektedir. Çeşitli türleri ve sebepleri olan göz hastalıklarından en bilinenleri ise şöyledir;

 Göz Hastalıklarının Çeşitleri


            Katarakt sorunu gözlerdeki doğal merceklerin saydamlaşmasıyla oluşan bir göz hastalığıdır. Tek çözümün cerrahi müdahaleyle mümkün olduğu tedavide başarı oranı yüksektir. Diğer tehlikeli bir göz hastalığı olan glokom yani göz tansiyonu, göz sinirlerinde meydana gelen tahribat ile oluşurken ciddi şekilde kötü sonuçlara hatta körlüğü dahi neden olabilen bir hastalıktır. Lazer tedavisi ve cerrahi tedaviye ek olarak ilaç tedavisi uygulanır.

            Arpacık yani halk adıyla it dirseği göz kapağı şişmesi ile belirti vermektedir. Ağrılı bir şişlik olurken ilaç tedavisi gereklidir. Çok tehlikeli olan bir göz hastalığı ise sarı noktadır. Retinada meydana gelen bir göz hastalığı olarak 55 yaşından sonra görülmeye başlanır. Görme duyusu zamanla azalırken körlüğe kadar gidebilir. Fotodinamik tedavi isimli bir tedavi yöntemiyle iyileşme sağlanabilir.

 Göz Hastalıklarının Tedavisi


            Göz hastalıkları çeşitli nedenlerle değişen yapıya sahiptirler ve değişik teşhis yöntemleri uygulanır. Öncelikle standart bir göz muayenesine ilaveten Ekzoftalmometre ile kontrollerin yapılmadı, derinlik görme muayenesi, renk muayenesi, kornea topografisi, göz ultrasonografisi, Biometri, Gözyaşı testi, kırılma testi ve duyarlılık testi gibi testler belirleyici teşhis yöntemleridir.

            Flouresceine Anjio yöntemiyle telhis edilen hastalığa yönelik Göze anjiografi yöntemi uygulanmaktadır. Retina ve koroid doku kapsamında göz dibi damarlarının ve göz içinin durumu ile hastalıktan etkilenmesi ölçülmektedir. Argon Lazer ise gözün sinir tabakasındaki sorunlara yönelik uygulanan lazerli bir tedavidir. YAG Lazer yöntemiyle glokom ve katarakt hastalığında gelişen sorunlara yönelik yaygın olarak kullanılmaktadır. Selektif Lazer Trabeküloplasti yöntemi de açık açılı glokom hastalarının tedavisinde kullanılmaktadır. Göz içi basıncının düşürülmesinde kullanılan bir lazer tedavisidir. Glokom hastalarına adeta umut olan çok etkili bir tedavi yöntemi olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

            Gözlerde görme kaybı, sulanma, kızarıklık, kaşıntı, kararma, görme bozukluğu, görüş açısında daralma ve göz kapağı şişmesi gibi belirtilerin olduğu göz hastalıklarının erken teşhisiyle birlikte doğru tedavisi genel sağlığınız ve göz sağlığınız için oldukça önemlidir.

1 yorum

Tavsiyelerinizi dinliyorum. Sayeniz de sağlığım iyiye gidiyor. Şimdiden Teşekkürler..


EmojilerEmojiler