10 Nisan 2017 Pazartesi

Göz Kapağı Ağrısı Nasıl Geçer ?




Göz Kapağı Ağrısı Nasıl Geçer ?


Göz Kapağı Ağrısı Nasıl Geçer?


            Basit gibi görünse de esasında tedavi edilmemesi durumunda, ciddi derecede sağlık sorunlarına neden olabilecek bir rahatsızlık olan göz kapağı ağrısı çeşitli faktörlerden etkilenerek ortaya çıkmaktadır. Göz kapağı ve çevresinde ağrı hissedenlerin en merak ettiği soru da göz kapağı ağrısı nasıl geçer sorusudur. Bu durumda eğer göz kapağı ağrısı geçmiyorsa; bir doktora gidilmesinde her zaman fayda bulunmaktadır.

 Göz Kapağı Ağrısının Nedenleri Nelerdir?


            Göz kapağında çeşitli nedenlerden dolayı problemler oluşabilmektedir. Göz kapağı ve çevresinde ağrılara sebep olabilecek başlıca etkenler şunlardır:

 . Yüksek düzeyde ışık
 . Kontakt lens
 . Göz kapağında meydana gelen iltihaplanmalar
 . Etrafta uçuşan polenler
 . Göz kapağında oluşan tahriş
 . Gözün içine kaçan yabancı cisimler
 . Gözyaşı kanalında tıkanıklık oluşması
 . Alerjik etkenler
 . Yağ bezesi kaynaklı kitleler

 Göz Kapağı Ağrısı Tedavisi


            Duyarlı bir yapıya sahip olan göz kapağı ağrıdığı zaman, ilk akla gelen göz kapağı ağrısı nasıl geçer sorusudur. Gözleri dışarıdan gelecek etkilere karşı korumakta olan göz kapağı bölgesinde ağrı oluştuğu zaman göz kapağı ağrısı nasıl geçer diye fazla düşünmenize gerek yoktur. Çünkü poşet çay ve papatya gibi doğal yöntemlerle göz kapağı ağrısı hafifletilebilir. Sadece ağrı varsa, demlik poşetleri soğutarak göz kapağı üzerinde bir süre bekleterek ağrıyan bölgeye pansuman yapabilirsiniz. Bunun dışında, papatya çayı soğuk olarak bir pamuk yardımıyla göz kapağı bölgesine sürüldüğünde, ağrının hafiflemesi mümkündür.





EmojilerEmojiler