3 Şubat 2017 Cuma

Sabah Uyanınca Göz Şişmesi


sabah uyanınca göz kapağı şişmesi

SABAHLARI GÖZ KAPAĞI ŞİŞMESİ

Sabahleyin kalktığımız da aynaya bakmıyor muyuz ? Sabahları yaşadığımız göz kapağı şişkinlikleri canımızı sıkmıyor mu? O zaman kesinlikle sizler için hazırladığımız extra önerilerimize bir bakın! Bu yöntemleri uygulayarak emin olun çok daha sağlıklı bir göz yapısına sahip olabilirsiniz.


Göz rahatsızlıkları mutlaka önemsemeniz gereken durumların en başında geliyor. Hem bir çok organ rahatsızlık sinyalini gözler üzerinden verir hem de göz, sosyal hayatınızda en çok kullandığımız yapı olduğundann bu açıdan da ayrı bir önemelidir.


Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur?

Uykusuzluk, alışılandan fazla kitap okumak, yorgunluk ve stres gibi nedenler göz kapaklarımızın şişmesine ve kızarmasına neden olur.Göz kapağı şişmesi nedenleri arasında ayrıca alkollü içecek, sigara ( tütün mamülleri ) gibi kötü alışkanlıklar ve havasız ortamlarda bulunmak ve yemeklerinizde çok fazla tuz olması da sebep olur.Göz şişmesi nasıl geçer?


Göz kapağı şişmesi, bu hastalığa neden olan durumu ortadan kaldırdıktan bir süre sonra kendiliğinden geçebilir. Yalnız siz eviniz de uygulayabileceğiniz bir kaç basit uygulama ile göz kapağı şişmesi durumun dan kurtulabileceksiniz.


Bunlar dan biri patates ve salatalığı yuvarlak yuvarlak dilimleyip 25 dakika boyunca şişen göz kapaklarımızın üzerin de tutmak ve daha sonra da gözlerimizi iyice durulamaktır.


Sabahları göz kapağı şişmesini gidermek için bir diğer yöntem ise buz dolu poşeti dayanabildiğimiz kadar göz kapaklarımız da tutup beklemek.


Geçmişten bu güne gelen en önemli Tedavi ise bilindiği gibi; Çay. Demlenmiş çaya batırdığımız pamuğu 15 dakika boyunca göz kapaklarınız da bekletelim. Bu tedaviyi yeşil çay ile de yapmak mümkün. Böylece sabahleyin ki göz kapağı şişmelerimiz geçmiş olacak.


Hepinize Sağlıklı Günler Dileriz..


EmojilerEmojiler