9 Şubat 2017 Perşembe

Göz Kapağı Düşüklüğü Nedenleri ve Bitkisel Çözüm


 
Göz Kapağı Düşmesi

Göz Kapağı Düşüklüğü Nedenleri ve Bitkisel Çözüm

 Göz kapağının düşüklüğü doğuştan olmuş ise bu olayın başlıca sebebi ana karnında bebeğin göz kapağını tutan kasların yeteri düzeyde gelişmemesiden dolayıdır. İlerleyen yaşlarda oluşan PİTOSİZ' de ise, yaşlılık yada daha başka sebepler ile göz kapağını tutan kaslar salıklaşmaya başlar. Kaslar zaman içerisinde kapaklardan ayrılı verir ve göz kapağı da düşer. Kaslaro kontrol eden sinir uçlarının zedelenmesi, bazı kas problemleri veya yaralanmalar göz kapağı düşüklüğüne sebep olabilirler. Enfeksiyonlar, alerjik hastalıkları, tümörler, yaralanmalar, kaslar ve sinir bozuklukları, iletişim lens kullanma 'PTOSİS riskini arttırırlar.

Doğuştan göz kapağı düşük olabilen çocuklar da göz; göz bozukluğuna girip, görme kaybı yaşamadan ameliyat olması önerilir. Genelde olarak eğitim öncesi bu ameliyat yapılabilir. Göz kapağı düşüklüğü; Diyabet, kas rahatsızlıkları, MİYASTENİ rahatsızlığı belirtileri olabilirler. Bu sebeple, göz kapağı düşüklüğü olan kişiler, Uzman göz doktorları tarafından muayene edilmelidirler. Herhangi bir problem olmadan göz kapağı düşüklüğü oluyor ise mutlak bir doktora gidilmeli, MR, EMG testlerine girilerek sebepleri bulunmalıdır.

Göz Kapağı Düşüklüğüne Neden Olabilecek Sebepler

- Kapakların daha da yukarıda durmasını sağlayan sinir uçlarının görevlerini yapmıyor olması
- Göz kapağın da bulunan kasın sorunlu olması ( Doğuştan göz kapağı düşüklüğü yaşayanlar da kasın gelişmediği görülürmektedir )
- Göz ameliyatları sonrasında
- Yaşlanmaya bağlı olarak
- Göz kapağı tümörleri gibi mekatronik sebepler !

 Göz Kapağı Düşüklüğüne Bitkisel Çözüm

    Gül !
    Ebegümeci !
    Kantaron !
    Su !
    Papatya !


Tüm malzemelerden yalnızca ama yalnızca iki ( tutam ) kullanmak yeterli olabilecektir. Bu bitkilere ek olarak da bir ltr. su koyulur, kaynamaya alınır. Kaynatılıp ılıştırılan bitkisel Kür'den gün de iki, üç defa pamuk yardımıyla sürülerek göz kapaklarına pansuman yapılmalıdır.

Göz Kapağı Düşüklüğü İçin Maske


    1 avuç kuşburnu ...
    Su ....

Yapılması : Kuşburnu, C vitaminin den zengin olduğu için göz kapağına da iyi gelecektir. Bir avuç kuşburnu Üç bardak su ile kaynatılarak süzülmeli. Gün de iki defa soğuk Kompress uygulanabilmektedir. Aynı zaman içerisinde bu birleşimi 1 tane yumurta beyazı, yarım salatalıktan çıkacak olan su ve 1 kaşık krema da eklenirse hazırlanacak olan maskeyle göz etrafı tamir edilip, sıkılaşacak ve yapılan masaj ile de göz etrafı ferahlayıp ( rahatlayıp ) kırışıklıklarla da mücadele edilmiş olacaktır.

Hepinize Sağlık Yaşamlar Dilerim.. Sağlıklı Günler :)


EmojilerEmojiler